Lupauksenanto on tärkeä tilaisuus partiolaisen elämässä. Selvitimme eri lippukunnista, milloin, missä ja miten lupaus annetaan.

Milloin lupaus annetaan?

Tietyistä ajankohdista ehdottomasti suosituimmaksi nousi itsenäisyyspäivä 6.12, jolloin lupauksenannon lisäksi lippukunnissa järjestetään esimerkiksi puurojuhla, messu tai soihtukulkue.

Missä lupaus annetaan?

Paikoista esiin nousivat useassa vastauksessa kirkko. Kuitenkin mainittiin, että mikäli ei halua antaa lupausta kirkossa, voi sen antaa myös muulloin. Monissa lippukunnissa lupaus annetaan lippukunnan tai ikäkauden retkellä tai leirillä. Mainintoja saivat myös Lupausseikkailu-tapahtuma, koko lippukunnan yhteinen pikkujouluseikkailu ja lippukunnan syksyn aloitustapahtuma metsässä.

Millaisia tapoja lupauksenantoon liittyy?

Useammassa lippukunnassa lupauksenantajat kulkevat kulkueena lupauksenantoon. Monissa lippukunnissa on myös tapana, että sudenpennut saavat lippukunnan huivin lupauksenannon yhteydessä.
Kaksi vastaajaa kertoi, että lippukunnissa käytössä on lupausköysi. Toinen näistä vastaajista kertoi,
että käsi asetetaan köydelle ja toinen partiotervehdykseen ja toinen puolestaan, että käytössä oleva
lupausköysi ei ole koskaan osunut maahan.

Joissain lippukunnissa lupauksentotilaisuus on yhteinen lähilippukuntien kanssa. Yksi vastaaja
kertoi, että tilaisuudessa lupauksenantajat kutsutaan nimeltä eteen. Eräässä lippukunnassa lupauksenantoon herätetään retkellä keskellä yötä.

Vastaukset on kerätty partion Instagramissa julkaistusta kyselystä.