Riikka Reunanen palasi partioon 15 vuoden tauon jälkeen. Toimintaan on tullut uudistuksia, mutta tärkeintä hänelle partiossa ovat edelleen ihmiset ja ystävyyssuhteet.

Riikka Reunanen (41) Mäntsälän Metsäkävyistä on Partiosäätiön neuvottelukunnan jäsen ja Bassoradion toimitusjohtaja. Hän liittyi partioon seitsenvuotiaana 80-luvun puolivälissä. Riikan sai mukaan partioon hänen paras kaverinsa, joka oli aikeissa liittyä partioon ja halusi ystävän lippukuntaan. Ystävyyden teema onkin korostunut hänen koko partiotaipaleessaan.

− Yhä edelleen ihmiset ja kaverit ovat minulle partion tärkein ainesosa.

Yhteishengen ja ystävyyssuhteiden lisäksi Riikalle kertyi paljon hienoja yksittäisiä muistoja partioaikojen varrella. Nyt hänen palattuaan partioon näiden kokemusten rinnalle on noussut uusia elämyksiä, kuten partiojohtajan jatkokoulutus Ko-Gi. Myös tähän seikkailuun Riikan houkutteli ystävä, tällä kertaa tuttava Minna.

Kuvassa Riikka Reunanen metsäleirillä.
Riikka Reunanen Ko-Gi-koulutuksen leirillä. Kuva: Riikka Reunasen kotialbumi.

Jatkokoulutuksen lisäksi Riikka on aloittanut uusissa tehtävissä Partiosäätiön neuvottelukunnan jäsenenä. Partiosäätiön tehtävänä on varmistaa laadukkaan partiotoiminnan edellytykset. Tämä tapahtuu käytännössä Suomen Partiolaisille eli partion keskusjärjestölle myönnettyjen avustusten kautta. Riikka toivoo, että tulevaisuudessa Partiosäätiön tukea olisi mahdollista saada myös erikseen anomalla. Yksi tällaisista hankkeista on ollut varustepaketti, jolla taataan riittävät leirivarusteet sellaisten perheiden lapsille, joilla ei kenties olisi muuta mahdollisuutta hankkia niitä.

− Uskon, että tulevaisuudessa varustepaketti-hankkeiden tapaisille hyvin konkreettisille avustuksille on yhä suurempi kysyntä, Riikka toteaa.

Uskon, että tulevaisuudessa hyvin konkreettisille avustuksille on yhä suurempi kysyntä.

Vaikka partion aktiiviaikojen jälkeen Riikalla onkin ollut pitkä tauko toiminnasta satunnaisia leirejä lukuun ottamatta, tuntuvat useimmat asiat hänelle edelleen tutuilta. Riikasta on mukavaa uppoutua partiotoimintaan uudelleen ja samalla perehtyä partiotoiminnassa tapahtuneisiin uudistuksiin. Erityisesti Riikkaa kiinnostaa perhepartio ja sen tuomat mahdollisuudet.

− Perhepartio mahdollistaisi yhteisen vapaa-ajan vieton sekä partion, että neljävuotiaan Manu-poikani kanssa. Tervehdin ilolla sitä, että partioon on tullut tällainen uusi harrastamisen muoto. Riikka toivoo, että partio on jatkossakin yhtä ajankohtainen, eläen maailman muutoksissa. Tärkeää on myös, että partiotoiminta pysyy jokaisen lapsen ja nuoren saavutettavissa. Omalta uudelleen alkaneelta partiotaipaleeltaan Riikka toivoo puolestaan yhä uusia elämyksiä sekä mahdollisuuksia kasvuun.

 

Naistenviikko on juttusarja, jossa Partiomediaan julkaistaan haastatteluja Naistenviikon (18.-24.7.) aikana nimipäiviään viettävistä naisista, joilla jokaisella on omanlainen partiotaustansa.