Lippukunta Hyvinkään Nummenpojat julkaisi partioviikolla Millainen partiolainen olet? -nettitestin. Testi on saanut näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa partiolaisten keskuudessa ja tuhannet partiolaiset ovat käyneet testaamassa oman tyyppinsä. 

Partioviikko lähestyi ja sosiaalinen media täyttyi eri lippukuntien somehaasteista, joissa kysyttiin kysymyksiä kuten ”nukutuko mieluummin riippumatossa vai teltassa?” Hyvinkään Nummenpoikien viestintä- ja markkinointijohtaja Onni Pusa päättikin kysyä verkkosivuvastaava Otso Kurkelalta, olisiko nettitestin toteuttaminen mahdollista. Vastaus oli myöntävä.

Idean toteuttamiskelpoisuuden toteamisen jälkeen Pusa ilmoitti sometiimille nettitestin toteuttamisesta ja sopi kokousajan Lippukunnan sometiimiin kuuluvat Inari Tiainen, Elias Mäkelä ja Eetu Piilola saivat tehtäväkseen kysymysten ja lopputulosten kehittämisen. Yhteyttä otettiin myös Jenny Nikulaan, joka lupautui piirtämään testin kuvitukset.

Sometiimi sopi kokouksen seuraavalle päivälle ja päätyivät siinä neljään hahmoon: HC-partiolainen, hullu pestisuorittaja, perusduunari ja vastuun välttelijä. Samaan aikaan Kurkela ja Mkrtumyan taas vastasivat testin teknisestä toteutuksesta. Kun hahmot, kysymykset ja grafiikat oli suunniteltu, toimitettiin suunnitelma eteenpäin verkkosivutiimille. Idea päätettiin kuitenkin pitää yllätyksenä muulle lippukunnalle, kunnes partioviikko tuli ja testi julkaistiin.

Teknisten haasteiden selättämistä

Tällä välin oli verkkosivuvastaava Kurkela kohdannut teknisiä haasteita ja ottanut yhteyttä lippukunnan ulkopuoliseen apuun, Ruben Mkrtumyaniin, joka oli aiemminkin auttanut joidenkin Nummenpoikien nettisivuihin liittyvien ominaisuuksien toteutuksessa.

Vaikka Pusan idea sai alkunsa paljon ennen partioviikkoa, testi valmistui vasta partioviikkoa edeltäneenä sunnuntai-iltana. Koodareilla aika jäi vähiin teknisistä ongelmista ja visioeroista johtuen. Testi julkaistiin partioviikon maanantaina lippukunnan nettisivuilla.

Nopeasti suosituksi

Testin valmistumisen lähestyessä testille asetettiin testaajatavoitteeksi 1000 testaajaa. Tavoite saavutettiin jo kahden päivän kuluttua testin julkaisusta, ja partioviikon torstaina testiä oli testannut jo 2000 partiolaista.

Oletko sinä jo testannut, millainen partiolainen olet? Pääset tekemään testin täällä.

Alla pystyt tutustumaan kaikkiin testin partiotyyppeihin.

Kuva HC-partiolaisesta
HC-partiolainen

HC-partiolainen
Olet ollut partiossa kauan ja harkitset jo partioeläkettä. Maailmanjamboreella on käyty ja et enää jaksaisi innostua seuraavasta Finnjamboreesta, onhan se jo viidentesi. Kisoissa et ole käynyt enää vuosiin, mutta kultamitali piirikisoista 80-luvulta on vielä säilössä. Partiosi koostuu pitkälti sudenpentulauman vetämisestä ja käyt ehkä johtajatulilla parin vuoden välein. Nyt olet kuitenkin ruvennut harkitsemaan partiolevolle siirtymistä, kun sudenpentusikin siirtyvät seikkailijoihin syksyllä. Joka kerta kololle saapuessasi törmäät partiokillan mainokseen ja olet tallentanut heidän sähköpostiosoitteensa puhelimeesi, jos vaikka joskus liittyisit.

 

 

 

Kuva hullusta pestisuorittajasta
Hullu pestisuorittaja

Hullu pestisuorittaja
Tää yks postaus vielä tästä… Venaa kirjotan viel tän yhen loppuraportin… Millon ne Finnjamboreen pestit muuten aukee?… Ovat usein kuultuja sanoja suustasi. Ahkeroit monta pestiä samaan aikaan ja odotat Finnjamboreen pestien aukeamista kuin kuuta nousevaa. Piiristä olet saanut pestikiellon ylikuormittumisen takia jo vuosia sitten. Tämä ei kuitenkaan menoasi haittaa hankittuasi toisen piirin. Kakkoslippukunnan myötä olet saanut jo kolmannen ryhmäsi ja johtajakollegasi ovat huolissaan sinun jaksamisestasi, kahdeksannen piiripestisi myötä. Osaat kaikki yleisimmät leiribiisit ulkoa ja retkille lähtiessäsi laitat aina sen tietyn fiilistelybiisisi soimaan. Välillä olisi kuitenkin hyvä umistaa silmät ja oikeasti vähän rentoutua.

 

 

 

Kuva perusduunarista
Perusduunari

Perusduunari
Johdat ryhmää ja soitat sujuvasti ukulelea. Lippukunnan pohtiessa syysretken johtajaa käyt välillä porukan mielessä. Et kuitenkaan merkittävästi innostu ajatuksesta, mutta suostut kunhan et vie kenenkään muun pestiä. Olet luotettava ja iltanuotiolla pyöräytät vaahtokarkit tai laulat Puolalaisen nuotiolaulun sudanpentujen kanssa. Ansiomerkkejä sinulla ei ole, mutta kun ohjelmaan vaaditaan tekijöitä, tunnet vastuusi ja otat pestin itsellesi. Finnjamboreen fiilistelyä et ihan vielä ymmärrä, mutta osallistut siihen silti, koska fiilisteleväthän muutkin. Retkelle pakatessasi unohdat välillä rakkaan ruokailupussisi, mutta olet silti iloinen ja vedät aamupäivän lipunryöstön.

 

 

 

Kuva vastuunvälttelijästä
Vastuunvälttelijä

Vastuunvälttelijä
Piirileirit eivät ole sinun juttusi ja Finnjamboreen fiilistelytkin on mennyt jo ihan yli. Retkipäiväsi menevät riippumatossa maatessa syöden karkkia tai kavereiden kanssa korttia pelatessa. Tarpojavartiosi ei edes tiedä, että johdat heitä, etkä välttämättä muista edes heidän nimiään. Retkelle jätät pakkaamisen niin myöhään, että äitisi, kämppiksesi tai puolisosi pakkaa tavarasi. Olet kuitenkin pohtinut aktiivistumista.