Leikkejä etäkokouksiin

PANTOMIIMI
Vyksi ryhmänjäsen esittää ja toiset arvaavat. Aiheena voi olla esimerkiksi eläimet, jokamiehenoikeudet tai partioihanteet. Isomman ryhmän kanssa kannattaa arvaukset kirjoittaa chattiin, josta ryhmänjohtaja lukee ne, jottei mene huutokilpailuksi.

KIM-LEIKKI
Ryhmänjohtaja asettaa omalle pöydälleen pieniä esineitä ja kuvaa niitä niin, että muut osallistujat linjoilla näkevät ne. Osallistujat saavat katsoa hetken esineitä ja tämän jälkeen ryhmänjohtaja sulkee kameransa. Ryhmänjohtaja poistaa yhden tai useamman esineen pöydältä ja avaa kameransa. Osallistujien tehtävä on arvata, mikä/mitkä esineet puuttuvat. Ryhmän koosta riippuen vastaukset voi  sanoa ääneen tai kirjoittaa chattiin.

KUUTAMOLLA
Ryhmänjohtaja kertoo kolme väitettä tai tarinaa itsestään, joista yksi on valetta. Ryhmänjohtaja kertoo tarinat ääneen, jonka jälkeen muut saavat esittää hänelle jokainen yhden kysymyksen ja vastauksien perusteella yrittävät päätellä, mikä tarina on valhetta. Peli toimii parhaiten pienellä porukalla. Väitteiden esittäjän on valmisteltava väitteet ennakkoon ja valmistauduttava vastaamaan vakuuttavasti kysymyksiin. Tämän takia ryhmänjohtajan on helpointa toimia väitteiden esittäjänä. Vanhempien ikäryhmien kanssa pelatessa ei välttämättä tarvitse olla ryhmänjohtaja.

Retkeile kotona -etähaasteita

 • Ryhmänjäseniä ohjeistetaan nukkumaan yö makuupussissa omassa huoneessa tai parvekkeella/pihalla. Voi myös antaa tehtäväksi rakentaa maja omaan huoneeseen ja nukkua siellä.
 • Syö joka päivä yksi ruokasi retkiastioista!

Vinkkejä ulkokouksiin

 • Leikkikää heijastinpiilosta heijastinten ja taskulamppujen kanssa. Heijastimista voi myös tehdä reitin lähipuistoon tai koristella kolon pihapiirin. Tämän jälkeen voi testata, kuinka kaukaa heijastimet voi nähdä.
 • Koulukartalla.fi-sivuilta löytyy kivoja vinkkejä suunnistuksen harjoittelemiseen, joita voi hyödyntää myös partiossa. Suunnistuksen harjoittelemiseen voi pyytää myös apua paikalliselta suunnistusseuralta ja suunnistusta osaavalta johtajakaverilta tai huoltajalta.
  Tarvikkeet: Kartta suunnistuksen harjoitteluun
 • Ulkona on nyt hyvä hetki harjoitella retkiruuanlaittotaitoja! Ottakaa käyttöön
  trangia tai mahdollisuuksien mukaan nuotio ja pistäkää testiin pitsat, kakut, letut ja muut
  herkut! Hauska idea on myös kisata retkiruuan kanssa Master- Chef -tyyliin mysteeriaineksilla tai aikarajoituksilla.

LÄHTEET:
partio.fi
paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi

Yläkuva: Sonja Meskanen