Laura Kanerva, 28, partiolippukunta Kiehisistä Järvenpäästä sekä Susanna Koivisto, 23, Littoisten Pirtapiioista luotsaavat Partio-lehteä päätoimittajina vuosina 2020 ja 2021.

Laura ja Susanna huivit kaulassa
Partio-lehden päätoimittajina toimivat vuosina 2020 ja 2021 Laura Kanerva (vas.) ja Susanna Koivisto. Kuva: Salla Varpula

Laura Kanerva ja Susanna Koivisto ovat viestinnän taitajia, jotka johtavat Partio-lehden kaksikymmenhenkistä vapaaehtoista toimituskuntaa seuraavan kahden vuoden ajan. Kanerva on valmistunut Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta medianomiksi, ja tekee töitä viestinnän parissa. Kanervalle Partio-lehden tekeminen on ennestään tuttua, sillä hän siirtyy päätoimittajan pallille toimittajan pestistä.

− Partio-lehden tekemisessä on parasta, että näkee aivan uusia näkökulmia ja asioita omasta rakkaasta harrastuksesta. Samalla tutustuu kiinnostaviin ihmisiin. Pesti on todella silmiä avaava, Laura Kanerva kertoo.

− Päätoimittajuudelta odotan eniten, että pääsen haastamaan itseäni journalistina ja johtamaan loistavaa porukkaa timanttisen parin kanssa.

Koivisto opiskelee journalistiikkaa ja viestintää Tampereen yliopistossa. Hän tekee opiskelujen ohella toimittajan ja bloggaajan töitä. Järjestöviestintä ja sen tutkiminen on hänelle tuttua työstä Viestitä-Pirittassa, kokemusta aikakausilehtityöstä hän on kartuttanut muun muassa Me Naiset -lehdessä.

Partio-lehti yhdistää kolme intohimoani: rakkauden partioon, rakkauden journalismiin ja rakkauden järjestöviestintään.

− Partio-lehti yhdistää kolme intohimoani: rakkauden partioon, rakkauden journalismiin ja rakkauden järjestöviestintään. Lehti tarjoaa mahdollisuuden tehdä asioita, joita en vielä työelämässä pääsisi tekemään, Susanna Koivosto summaa.

− Odotan eniten yhdessä Partio-lehden toimittajien kanssa työskentelyä. Haluan auttaa heitä kehittymään paremmiksi toimittajiksi.

Partio-lehden pääkohderyhmänä ovat 15-22-vuotiaat nuoret. Lehti ilmestyy neljästi vuodessa ja sillä on 100 000 lukijaa. Partio-lehti on Aikakausmedian jäsen ja se on sitoutunut journalistin ohjeisiin. Partio-lehti voitti Aikakausmedian Ammatti- ja järjestölehtien sarjassa keväällä 2019 jutulla Scoutstoo?

Hauskoja yksityiskohtia uusista päätoimittajista!

Laura:
Olen toiminut vuoden verran Partio-lehdessä toimittajana, ja kuvareportaaseista on syntynyt lempijuttupaikkani. Pääsin esimerkiksi laivamatkustajan pelastuskurssille, joka oli todella ikimuistoinen kokemus. Kurssi oli todella hauska, vaikka pelkäsinkin jatkuvasti tiputtavani kameran veteen.

Susanna:
Vartioikäisenä kirjoitin Superhessu-jatkotarinaa kipinämikkovuorossa talvileirillä. Siitä tuli suosittu, ja sen johdosta lippukuntalehden päätoimittaja pyysi minua mukaan tekemään lippukuntalehteä. Siitä päädyin kyseisen lehden päätoimittajaksi, piirilehden toimittajaksi ja muihin partioviestinnän pesteihin.

Partio-lehti suuntaa asenteella yhteiskuntaan, luontoon, maailmalle ja pois mukavuusalueelta. Suomen Partiolaisten jäsenlehdestä löytyy ajankohtaisten asioiden lisäksi vinkkejä tekemiseen partioon ja vapaa-ajalle. Partio-lehden sekä alueellisten lehtien juttuja voi lukea ja jakaa sähköisesti Partiomedia-sivustolla.