Kärpäshaiden kesäretki alkoi tavalliseen tapaan kololta maanantaiaamuna. Tavaraa oli iso kasa lähdössä kohti lippukunnan leiripaikkaa. Omien tavaroiden lisäksi kasassa oli paljon yhteisiä tavaroita.

Akelat muodostivat ketjun, jotta autot saatiin pakattua, ja Kärpäshai-lauma pääsi lähtemään kohti retkikohdetta. Mukana oli koko lauma jokaista sudenpentua myöden sekä kaksi laumanjohtajaa.

Leiripaikalle päästessä oli aika tehdä heti ruokaa, sillä päivä oli jo pitkällä. Trangiat kaivettiin esiin, ja kaikki alkoivat valmistaa lounasta. Makaronit keittyivät nopeasti ja jauheliha paistui toisessa trangiassa. Nämä taidot sudenpennut jo osasivat edelliseltä retkeltä.

Seuraavaksi pystytettiin teltat vauhdilla samalla, kun toinen puoli laumasta tiskasi astioita. Ilma oli juuri sopiva tällaiseen puuhasteluun. Kun kaikkien nukkuma- paikat olivat valmiina, oli aika hieman leikkiä ja lähteä laumanjohtajien tekemälle rastiradalle. Rastiradalla ratkottiin visaisia tehtäviä ja suunnistettiin metsään asetettujen merkkien avulla.

Sillä välin, kun laumalaiset olivat rastiradan kimpussa, toinen akeloista päätti alkaa lämmittää saunaa. Häneltä puiden pilkkominen, veden kanto ja tulen sytyttäminen sujui käden käänteessä. Mutta vaikka akela oli varovainen, kirves lipsahti hänen sääreensä ja siihen tuli ammottava haava.

Onneksi muu lauma ja toinen akela olivat lähellä ja osasivat kelpo partiolaisina antaa ensiapua haavaan. Toisella akelalla oli kännykässä 112-sovellus, jolla ambulanssin soittaminen ja lauman paikantaminen onnistui nopeasti.

Nyt piti enää saada kuljetettua isokokoinen akela tienvarteen odottamaan ambulanssia.

Onneksi Niilo näppäränä dataajana oli nähnyt YouTubessa videon paareista, joiden avulla lapsikin pystyy kantamaan aikuista. Niilo neuvoi muita rakentamaan paarit saatavilla olevista tavaroista. Niin akela saatiin kannettua yhteisvoimin tienvarteen, josta ambulanssi haki hänet.

Vinkki! Satua voi käyttää hyvin kokouksen tai retken päätteeksi. Keskustele ryhmän kanssa esimerkiksi näiden kysymysten avulla.

  • Minkälaisia taitoja Kärpäshai-lauman jäsenet käyttivät retkellä?
  • Oletko itse ollut joskus tilanteessa, jossa joku netistä opittu asia on paljastunut hyödylliseksi? Millä tavalla?
  • Osaisitko itse antaa ensiapua runsaasti verta vuotavaan haavaan? Miten?