Mitäköhän sitä oikein tekisi? Ystävänpäivä on lähellä ja haluaisit muistaa ystävääsi, mutta sinulla ei ole mitään ideaa toteutustavasta. Ei hätää! Tässä sinulle muutama partioaiheinen vinkki, joita voit halutessasi myös yhdistellä.

Luonto jos mikä on lähellä partiolaisen sydäntä, joten pienimuotoisen ystävänpäiväyllätyksenkin voi helposti liittää sinne.

Vinkki 1

Kerää ystäväporukkasi kokoon ja vie heidät laavulle. Nauttikaa luonnosta, hyvästä seurasta ja nuotion lämmöstä. Lähimmän laavun voit löytää esimerkiksi Retkikartta.fi -sivustolta tai Maastokartat –sovelluksesta.

Vinkki 2

Vie ystäväsi piristävälle luontoretkelle esimerkiksi lähialueen retkeilyreitille. Keitä mukaan vaikka kuumaa juomista ja nauttikaa siitä yhdessä matkan aikana. Reitin varrella voi myös bongailla eläimiä tai kasveja. Retkeilyreitit löytyvät kätevästi samalta nettisivulta kuin laavutkin eli osoitteesta Retkikartta.fi.

Piirroskuva, jossa ystävät makavaat hangella katsomassa tähtitaivasta

Vinkki 3

Jos sääennusteen mukaan ystävänpäivänä on kirkas taivas, vie ystäväsi illalla ihastelemaan tähtiä. Etsi avara paikka luonnosta ja pakkaa mukaan vaikka makuualustat, joiden päällä voitte maata ja tutkia taivasta. Varokaa kuitenkin paleltumasta ja välttäkää pitkäkestoista makoilua. Jos pakkasta on paljon, voi tämän toki tehdä iltakävelynkin lomassa. Jos tähtikuviot eivät ole itsellä täysin hallussa, voit myös esimerkiksi ladata puhelimeen Ursan tähtikartta -sovelluksen. Se auttaa löytämään ja tunnistamaan tähtikuviot!

Jos luontoon lähteminen ei onnistu tai houkuttele, on onneksi myös muitakin partioon liittyviä tapoja muistaa ystävää. Partiolaiselle esimerkiksi retkikeittimen käyttö on tuttua puuhaa.

Vinkki 4

Tarjoa ystävällesi ystävänpäivän kunniaksi retkikeittimellä herkullinen ateria. Valmistakaa yhdessä esimerkiksi hänen lempiruokaansa tai tehkää jokin hyväksi todettu suussa sulava herkku, kuten suklaabanaaneja, omenakaurapaistosta tai köyhiä ritareita. Jos haluat valita yksinkertaisemman tavan, aina voi tehdä helpot popcornit. Tarvitset vain noin desilitran verran popcornin jyviä (ei mikropopcorneja), retkikattilan pohjallisen verran öljyä,kuten rypsiöljyä ja suolaa oman maun mukaan. Kuumenna öljy kattilassa, lisää jyvät sekaan ja peitä kannella. Voit heilutella kattilaa, jotta popcornit eivät pala pohjaan. Kun pauke loppuu, popcornit ovat valmiit ja voit maustaa ne. Öljyn sopivan kuumuuden voi testata ensin yhdellä jyvällä.

Vinkki 5

Elääkö sinussa pieni heittäytyjä? Voit halutessasi repäistä ja kiittää tai ylistää ystävääsi partiohuudon muodossa. Voit käyttää perinteisiä huutoja tai keksiä oman. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta nähdä ystävääsi, voit toki lähettää hänelle esimerkiksi ääniviestin. Samantapaisina ystävällisinä eleinä voisivat toimia kirjeen tai vaikka vanhan yhteiskuvan lähettäminen, avun tarjoaminen tai kuulumisten kysyminen. Mikään ei myöskään estä ottamasta ystävää partioon mukaan. Pienet teot ratkaisevat!