Kiinnostaisiko sinua olla perustamassa journalistista verkkomediaa? Osallistu tapaamiseen!

Suomen Partiolaisissa on selvitetty tarvetta partion journalistiselle verkkomedialle ja pohdittu, millainen sen tulisi olla ja millaisia mahdollisuuksia sen järjestämiseen on olemassa. Selvityksen ja keskustelujen tuloksena Suomen Partiolaisten hallitus on päätynyt kartoittamaan, löytyisikö kiinnostuneita henkilöitä journalistisen verkkomedian ja sen taustalle luotavalle yhdistykselle toteuttajiksi. Asiasta kiinnostuneille järjestetään tapaaminen elokuussa, tervetuloa mukaan!

Syksyllä 2020 Suomen Partiolaisten hallitus käynnisti projektin, jonka tarkoituksena on ollut avoimesti selvittää tarvetta sekä mahdollisuutta luoda partioon uusi journalistinen verkkomedia. Projekti käynnistettiin 7.9.2020 tehdyn partiolaisaloitteen seurauksena. Helmikuussa 2022 valmistuneessa projektissa luotiin kaksi vaihtoehtoa verkkomediakonseptiksi ja neljä vaihtoehtoa organisoitumiseen.

Lue lisää verkkomediakonsepteista ja vaihtoehdoista organisoitumiseen selvitystyön raportista.

Tapaaminen kiinnostuneille 23.8.

Suomen Partiolaisten hallitus päätti kokouksessaan 16.6. edetä journalistisen verkkomedian perustamisessa niin, että selvitetään jäsenistön kiinnostusta tulla tekemään journalistisen verkkomedian ja siihen liittyvän erillisen yhdistyksen perustamistyötä. Verkkomedian organisoitumistavoista päädyttiin erilliseen yhdistykseen, koska vaihtoehdoista se edistäisi parhaiten median riippumattomuutta.

Viestintä- ja markkinointivaliokunta järjestää 23.8.  klo 19-21 kaikille avoimen tilaisuuden, jossa keskustellaan journalistisen verkkomedian ja erillisen yhdistyksen perustamisesta. Tarkoitus olisi löytää tilaisuudessa ydinporukka, jotka lähtisivät johtamaan ja tarkemmin suunnittelemaan perustamisprojektia.

Tilaisuus järjestetään etänä Teamsissa ja siihen voi liittyä tästä linkistä. Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan perustamaan journalistista verkkomediaa, mutta et pääse mukaan tapaamiseen, niin ilmoita kiinnostuksestasi: satu.salo-jouppila@partio.fi.

Kiinnostuneet tekijät pääsevät vaikuttamaan, millainen verkkomediasta tulisi ja voivat osaltaan vaikuttaa siihen, miten yhteistyö Suomen Partiolaisten kanssa toteutetaan. Tarkoitus olisi, että yhdistys pyörittäisi itsenäisesti verkkomediaa ja siihen liittyvää hallintoa. Yhdistyksen on mahdollista saada taloudellista tukea Suomen Partiolaisilta.

Lisätietoja:

Satu Salo-Jouppila, viestinnästä ja markkinoinnista vastaava hallituksen jäsen, satu.salo-jouppila@partio.fi

Siiri Somerkero, hallituksen puheenjohtaja, siiri.somerkero@partio.fi