Knoppivartio ystävänpäivän vietossa!

Suomen Partiolaisten hallitus vietti yhdessä laatuaikaa ystävänpäivänä, kun vuorossa oli vuoden toinen hallituksen kokous.

Suomen Partiolaisten hallitus 2019-2020 kokoontui ystävänpäivänä Skypen ääreen vuoden toista hallituksen kokousta varten. Uusi hallitus pääsi tutustumaan erilaisiin kokouskäytäntöihin, kun puheenvuoroja pyydettiin chatissä ja äänestää sai peukkujen kuvilla.

– En olisi uskonut, että sanoisin näin, mutta oli mukava viettää ystävänpäivää hallituksen kokouksen parissa, vaikkakin vain Skypen päässä. Meidän Knoppivartio on todella mukava porukka, jonka kanssa viettää mielellään laatuaikaa näin ystävänpäivänä, sanoo kansainvälinen valtuutettu Tiitu Timonen-Nissi.

Päättämään päästiin monista mielenkiintoisista asioista. Suomen Partiolaisilla on ollut jo jonkin aikaa käynnissä partio-ohjelmasovelluksen projekti, jonka tarkoituksena on luoda sovellus, jonka avulla partio-ohjelmaa voi käyttää helposti omalla mobiililaitteella. Kokouksessaan hallitus valitsi teknisen toteuttajan sovellukselle mikä tarkoittaa, että partio-ohjelmasovellus on taas hieman valmiimpi.

Kokouksessa valmistauduttiin myös tuleviin WAGGGSin ja WOSMin Euroopan konferensseihin päättämällä konferenssidelegaatioiden kokoonpanosta. Kansainväliset konferenssit ovat SP:n hallitukselle ja valiokuntien puheenjohtajille erinomainen tapa kartuttaa omaa osaamistaan, sekä verkostoitua muiden maiden partiojärjestöjen johdon kanssa.

Hallituksen kokouksessa päätettiin myös partiolippukuntien mallisäännöistä, joiden tavoitteena on helpottaa lippukuntien arkea. Talous- ja aluevaliokunta ovat valmistelleet mallisäännöt, jotka palvelevat kaikenkokoisia lippukuntia. Tavoitteena on, että lippukunnat ottavat mallisäännöt käyttöön sellaisenaan, jolloin he voivat vain ilmoittaa Liittokaista-palveluun sääntöjen käyttöönotosta.

Lisäksi hallituksen kokouksessa hyväksyttiin Johtotähden loppuraportti, sekä päätettiin Suomen Partiolaisten jäsenyyksistä. Kaikki kokouksessa päätetyt asiat voit lukea pöytäkirjasta.