Limppu sisään! Johtajatulien staabi on valmiina tositoimiin

Viikonloppuna oli Johtajatulien staabin ensimmäinen suunnitteluviikonloppu ja tulikaste. Haasteita löytyikin suppilautaseikkailuista poikkeuksellisen hankaliin kiukaisiin ja tunteikkaisiin Vain Elämää -iltoihin, mutta suurin haaste odottaa Evolla elokuussa 2021.

“Pallo on nyt laitettu jalkaan ja katuminen on myöhäistä”, vitsailivat tapahtumanjohtajat Milka Hänninen (Oulunkylän Käskynhaltijat) ja Mimi Rantanen (Karhunvartijat) perjantai-iltana Johtajatulien ryhmäpestikeskustelun jälkeen. Uhkaus oli turha, sillä koko staabin innostus ei voinut jäädä epäselväksi.

Staabin parivaljakot ovat vasta pääsemässä vauhtiin…

Ohjelmasta, pääpuhujista, työpajoista sekä elämyksistä, vastuun kantavat Emma Ylistalo (Tampereen Lokit) sekä Hilja Mäkinen (Tampereen Lokit). Vaikka yhteistä partiohistoriaa löytyykin, on Johtajatulet uudenlainen haaste molemmille. Onneksi heiltä löytyy myös pokkaa – nimittäin muistuttaa tapahtumanjohtajia siitä, etteivät he enää ole ohjelmajohtajia.

Johtajatulikokemus niin osallistujille kuin tekijöillekin on Katariina Aaltosen (Lauttasaaren Luotsitytöt) ja Siiri Naukkarisen (Katajaiset ja Tomerat sekä Kuokkalan Vetehiset)  työpöydällä. Sunnuntain osa– siis VASTUUaluebingossa he saivatkin jättipotin: kahviloiden, ilmoittautumisten, tekijöiden pestaamisen ja kiittämisen sekä monen muun kokonaisuuden lista kasvoi nimittäin huomattavan pitkäksi. Pitkän listan vastapainoksi molemmat lupasivat purjehtia mahdollisimman paljon.

Rahat sekä yhteistyökumppanit pysyvät tiukasti Juho Pyörnyn (Sipoon Hukat) ja Ville Vänskän (Sipoon Hukat) hallussa. Ja hyvä niin, kaksikon yhteinen taival paremman johtamisen, kumppanuuksien sekä talouden syövereissä on kantanut jo monessa projektissa.

Tomi Niemi (Oulunkylän Käskynhaltijat) sekä Aliisa Saari (Uudenkaupungin Merihait) pitävät huolen siitä, että puitteet ovat Evolla kunnossa. Sähköä, vettä, nettiä sekä etenkin Tomin rakastamia korkeita paikkoja tulee riittämään, kunhan molemmat vain malttaisivat jättää raksailtavaa muillekin.

Tämäkin teksti on syntynyt Johtajatulien vimaanien eli Sanni Pohjannoron (Helsingin Metsänkävijät) ja Tiina Varheen (Helsingin Metsänkävijät) näppäimistöillä. Viestintää ja markkinointia on niin sanotusti “tullut tehtyä”, eikä viestinnällinen sormi mene suuhun tiukassakaan paikassa. Vauhtisokeus saattaa tosin uhata, jos molemmat eivät pidä varaansa.

… Ja jatkoa on luvassa!

Vaikka aika Johtajatuliin elokuussa 2021 tuntuu pitkältä kuin venytetty pullapitko, ihan niin kauaa ensimmäisiin Tuliin ei onneksi tarvitse odottaa. Ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa Johtajatulet rantautuvat ympäri Suomea järjestettäville Ennakkotulille. Syyskuussa Kangasalla  syttyivät RoTytulet ja vuoden mittaan Ennakkotulet roihuavat toivottavasti jokaisessa piirissä.

Evon Johtajatulien rakennukseen ja kipinän sytyttämiseen pääsee mukaan syksyllä. Päällikkörekry alkaa lokakuussa, mutta jo ennen sitä saatetaan etsiä muutamia tyyppejä aloittamaan projektia yhdessä staabin kanssa. Staabin hartain toive olisi, että tekijäporukkaan löytyisi tyyppejä kaikkialta Suomesta ja ihan kaikenlaisista taustoista.

Johtajatulet on Suomen suurin metsäseminaari johtajuudesta ja järjestetään seuraavan kerran Evolla Hämeenlinnassa 27.–29.8.2021.