Loppuunmyydyillä Johtajatulilla uudistuminen alkaa männyn alta

Mikä innostaa lähes 300 partiolaista ja 220 kouluttajaa rakentamaan vapaaehtoistyönä Evon metsään viikonlopun mittaisen suurtapahtuman, joka houkuttelee tulevana viikonloppuna paikalle 3 300 osallistujaa? Suomen Partiolaisten järjestämä Johtajatulet-tapahtuma tarttuu globaaleihin megatrendeihin ja ajankohtaisiin turvallisuuskysymyksiin.

Viidettä kertaa järjestettävien Johtajatulien pääteemat ovat uudistuminen, luovuus ja turvallinen tulevaisuus. Teemoista saapuu kouluttamaan yhteensä 220 puhujaa sekä työpajan ja vertaisverstaan pitäjää.

Evon retkeilyalueella 25.−27.8. järjestettävän Johtajatulet-tapahtuman kaikki 3 300 paikkaa myytiin keväällä loppuun.

Menestyksen tärkeimpänä syynä on varmasti, että tapahtuma on kokonaisvaltainen elämys: Osallistujat pääsevät kuuntelemaan huippupuhujia ja keskustelemaan ajankohtaisten teemojen synnyttämistä ajatuksista. He oppivat käytännön taitoja työpajoissa, joiden aiheet vaihtelevat luovasta videokuvauksesta ja sukkien parsimisesta henkilöbrändäykseen ja psykologisen turvallisuuden johtamiseen. He saavat tukea ja oivalluksia johtamisen eri teemoja käsittelevissä vertaisverstaissa, nauttivat elämysohjelmasta ja nukkuvat ulkona teltassa.

Millaista tulevaisuutta rakennamme?

Globaaleihin megatrendeihin lukeutuvat muun muassa luonnon kantokyvyn mureneminen, ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin haasteet ja demokratian kriisi. Hyvä ja turvallinen tulevaisuus edellyttää, että pidämme huolta sekä ympäristöstä, muista ihmisistä että itsestämme. Tulevaisuutta tukevat ratkaisut vaativat luovuutta ja kykyä uudistua. Johtajatulien pääpuhujat herättelevät ajatuksia näistä ajankohtaisista pääteemoista.

Yli 20-vuotisen yrittäjäuran tehnyt Jukka Kurttila tarttuu puheenvuorossaan ihmisten välinpitämättömyyteen, joka on uhka maailmallemme. ”Miksi millään ei ole mitään väliä?”, Kurttila kysyy. Miksi välitämme vain asioista, jotka ovat meitä lähellä? Miksi etsimme virheitä muiden puheista emmekä edes yritä ymmärtää muita? Mitä voimme tehdä tämän kurssin muuttamiseksi?

Tutkimus- ja kehitystalo Yellow Method Oy:n tutkimusjohtaja Susanna Rahkamo pitää puheenvuoron luovuuden johtamisesta. Hänen työhönsä kuuluu muun muassa luovuuden konkretisoimista datalähtöisillä työkaluilla organisaatioiden johtamisen tueksi.
”Minua kiehtoo suuresti luovuus, koska se mullistaa ja muuttaa maailmaa”, Rahkamo toteaa.

Reserviupseerikoulun johtaja, eversti Mikael Salo jakaa puheenvuorossaan johtajille oppeja, jotka ovat kiteytyneet hänen monipuolisen uransa haastavissa tehtävissä. Salo on palvellut muun muassa Puolustusvoimain komentajan erityisavustajana, kriisinhallintajoukkojen komentajana, tutkimusjohtajana maavoimien esikunnassa, osastoupseerina pääesikunnassa sekä toiminut apulaissotilasedustajana Suomen erityisedustustossa Natossa.

Johtajatulien neljäs pääpuhuja on tehnyt vuosien ajan tinkimätöntä työtä tasa-arvon ja ihmisoikeuksien edistämiseksi esimerkiksi naisasialiitto Unionin puheenjohtajana sekä useissa muissa luottamustehtävissä. Kansanedustaja Fatim Diarran puheenvuoro avaa näkökulmia siihen, miten voimme omilla toimillamme rakentaa parempaa tulevaisuutta.

Lue lisää tapahtumasta ja ohjelmasta Johtajatulien sivuilta

Nähdään Johtajatulilla!

Johtajatulille tullaan oppimaan ja oivaltamaan uutta johtamisesta mutta myös nauttimaan ja virkistymään yhdessä uusien ja vanhojen ystävien kanssa. Johtajatulet on tarkoitettu aivan kaikille yli 18-vuotiaille johtamisesta ja johtamistaitojensa kehittämisestä kiinnostuneille. Historian suurimmat ja järjestyksessään viidennet Johtajatulet syttyvät 25.–27.8.2023 Evolla.

Seuraa Johtajatulia somessa Facebook | Instagram