Metsä360-kilpailu innostaa partiolaisia näyttämään mitä he metsässä arvostavat

Metsä360-kilpailu kannustaa ja innostaa partiolaisia näyttämään, mikä metsässä on tärkeää ja arvokasta. Kilpailuun osallistutaan videolla ja se järjestetään Instagramissa ja Metsä360-kilpailun verkkosivulla.

– Partiolaiset tuntevat metsän ja osaavat katsoa sitä monista eri näkökulmista. Onkin kiinnostavaa nähdä, mitä kaikkea uutta ja kiinnostavaa partiolaiset kilpailun myötä meille muille metsästä näyttävät, Marjatta ja Eino Kollin säätiön asiamies Esko Kolli sanoo.

– Partio on Suomen suurimpia luontokasvattajia vieden säännöllisesti yli 45 000 lasta ja nuorta metsäympäristöön. Haastankin kaikki partiolaiset yksin tai yhdessä kavereiden tai vaikkapa vartion kanssa osallistumaan kisaan ja näyttämään, miten monipuolisesti metsä näkyy partiossa ja mitä kaikkea se meille merkitsee. Tämä antaa myös varmasti meille itsellemme arvokasta tietoa partiolaisten suhteesta metsään, Suomen Partiolaisten Metsäryhmän puheenjohtaja Petri Salovaara toteaa.

Metsä360-kilpailussa partiolainen voi voittaa omalle lippukunnalleen rahapalkinnon. Partiolaisten lisäksi Metsä360-kilpailu on suunnattu lukiolaisille ja metsäalan toisen asteen opiskelijoille. Yhteensä palkintoina on jaossa 6 000 euroa niin, että voittaja saa 3000 euroa, toiseksi tullut 2000 euroa ja kolmanneksi tullut 1000 euroa.

Metsä360-kilpailu on voimassa 31.8.2020 saakka. Kilpailun parhaimmisto julkistetaan syksyllä 2020. Voittajien videot julkaistaan Metsä360-kilpailun sivustolla.

Metsä360-kilpailun järjestää LUT-yliopisto yhteistyössä Marjatta ja Eino Kollin säätiön kanssa. Vuonna 2020 Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on kilpailun pääkumppani.

Tarkemmat säännöt ja ohjeet löytyvät osoitteesta: https://www.lut.fi/metsa360/kilpailu