Miksi huippupuhujat tulivat Johtajatulille ilmaiseksi? 

Perttu Pölönen ja Idiootit ympärilläni -kirjan kirjoittanut Thomas Erikson ovat kysyttyjä puhujia, joiden palkkiot huitelevat tuhansissa euroissa. Johtajatulille he tulivat ilmaiseksi. Miksi ihmeessä?  

Perttu Pölönen puhui Johtajatulilla 2019
Perttu Pölönen on kysytty puhuja. Puheenvuoro Johtajatulilla oli hänelle viikon yhdeksäs.

Perttu Pölösellä ei elokuun viimeisellä viikolla ollut varsinaisesti töistä pulaa. Johtajatulet sunnuntaina päättänyt puheenvuoro oli Pölöselle viikon yhdeksäs. Kisaväsymyksen oli jo pakko painaa Johtajatulilla. ”Voinkohan mä ottaa tosta Kismetin ja limsan vaikken syö ja juo niitä heti”, Pölönen aprikoi puheenvuoronsa jälkeen.  

Mies oli antanut partiolaisille juuri puheellaan monen tonnin lahjan. Lupa limsaan ja patukkaan heltisi vikkelään.  

”Riika, Turku ja Kuopio”, luetteli Pölönen viikkonsa ohjelmaa ja puhalsi. ”Minulla on uuden kirjan deadline kahden viikon päästä, ja sen kanssa pitää nyt hieman kiirettä. En sano ’kyllä’ ihan kaikkeen tässä vaiheessa.” 

Kaikesta tästä huolimatta Pölönen tahtoi tulla Evolle puhumaan partiolaisille ilman palkkiota.

”Me tarvitsemme porukkaa, joka miettii johtajuusteemoja. Ei sillä ole väliä, ovatko he nuoria vai vanhoja. Kun on annettu mahdollisuus puhua sellaiselle yleisölle asiasta, joka on itselle tärkeä, kannattaa suostua”, Pölönen sanoo.   

”Olen myös nähnyt kuvia ja kuullut, mikä meininki Johtajatulilla on ja millaisia puhujia siellä on ollut. Oli helppo vastata kyllä – ja tämä täytti kaikki odotukset. Minä tulen tänne kahden vuoden päästä uudestaan”, Pölönen lupasi. 

Erikson: Muutama vuodessa nuorille ja tulevaisuudelle 

Ruotsalainen menestyskirjailija Thomas Erikson kertoi pitävänsä vuodessa muutaman pro bono -puheen nuorelle kohdeyleisölle.  

”Tulevilla sukupolvilla on niin paljon ratkaistavanaan esimerkiksi ilmastonmuutoksessa. Jos minä voin tarjota siihen tukea ja luoda heihin uskoa, teen sen mielelläni”, Erikson sanoo.  ”En koskaan tekisi tällaista kellekään yritysjohtajille tai juristeille.” 

Thomas Erikson Johtajatulilla
Menestykirjailija Thomas Erikson ei ollut koskaan aiemmin puhunut partiolaisille.

Partiolaisille Erikson ei ole koskaan aiemmin puhunut. Hänellä itsellään ei ole kokemusta partiosta, mutta vaimolla on. Hän oli sen myötä myös tutustunut partion ideaan. Erikson oli partion tulevaisuudesta yllättäen samoilla linjoilla kuin Johtajatulet lauantaina avannut Alexander Stubb.

”Partiolla on mahdollisuus tarjota merkityksellisiä yhteisiä kokemuksia ja opettaa toimimaan yhdessä aikana, jolloin yksilöllisyys korostuu. Yhdessä työskennellen oppii empatiaa”, Erikson analysoi ja viittaa pitämäänsä puheenvuoroon. Ainakaan toistaiseksi empatiakykyä ei voi konein korvata. 

Pölönen ja Erikson eivät olleet ainoat, jotka antoivat tapahtumalle oman lahjansa ilmaisella työpanoksellaan. Samoin tekivät tapahtuman järjestäneet satakunta partiolaista, joiden suunnittelutyö alkoi jo yli puoli vuotta sitten. Hekään eivät saaneet työstään rahallista palkkiota, vaan itse asiassa maksoivat osallistumisestaan, kuten partiossa on tapana.  

Halu tehdä vapaaehtoisesti hyvää itselle ja muille on väkevä voima. 

Johtajatulet 31.8.-1.9.2019 oli partiolaisten järjestämä johtajuusseminaari metsässä.