Moninaisuuspäiviltä eväitä avoimeen ja hyvinvoivaan partioon

Moninaisuuspäivät on vuosittain järjestettävä lippukuntatoimijoille suunnattu ilmainen tapahtuma. Päivät järjestettiin Tampereella 1.–2.huhtikuuta. Päivillä todettiin jälleen kerran, että moninaisuuden huomioiminen ja saavutettavuuden edistäminen lisää partiolaisten ja lippukuntien hyvinvointia.

Lauantaina USKOT-foorumin Gurmann Saini ja Timo Koponen johdattivat osallistujat keskustelemaan uskontolukutaidosta. USKOT-foorumi on uskontojen yhteistyöjärjestö, joka vaalii yhteiskuntarauhaa ja uskonnonvapautta edistämällä uskontojen välistä vuoropuhelua ja keskinäistä kunnioitusta.

”Pohjimmiltaan kyse on siitä, että kunnioitetaan toisen pyhää asiaa vaikkei se olisi itselle pyhä”, Timo Koponen kuvaili yhtä tärkeää uskontolukutaidon osaa.

USKOT-foorumin Uskontolukutaito-opas on ladattavissa heidän nettisivuiltaan.

Lounaan jälkeen Juha Kilpiä puhui sukupuolen moninaisuudesta ja hyvinvoinnin edistämisestä partiossa. Sensitiivisen asian äärellä Kilpiä muistutti, että partiotoiminta on meidän yhdistävä tekijämme.

”Mitä jos eroavaisuuksien sijaan keskityttäisiin siihen mikä meitä yhdistää? On jokaisen omassa päässä ja sydämessä, miten turvallista tilaa toteutetaan”, Juha Kilpiä pohti.

Päivä lopetettiin Rauhankoulun järjestämään kestävän kehityksen työpajaan.

Sunnuntaina pääsi osallistumaan Kaikki mukaan- tai PartioKamu-koulutukseen. Molemmista oli tarjolla myös kouluttajakoulutus.

Kaikki mukaan -koulutus on suunnattu kaikille ryhmänjohtajina toimiville nuorille ja aikuisille. Koulutus antaa keinoja haastavien ja vauhdikkaiden ryhmien tai ryhmän jäsenten kanssa toimimiseen, mutta antaa konkreettisia toimintatapoja ja ajateltavaa ihan jokaiselle ryhmää johtavalle. Lue lisää Kaikki mukaan -koulutuksesta partion nettisivuilta.

PartioKamu on samoajaikäinen tai siitä vanhempi, joka toimii kaverina tukea tarvitsevalle partiolaiselle. PartioKamu helpottaa toimintaan osallistumista ja mahdollistaa asioita, jotka eivät välttämättä muuten onnistuisi. Lue lisää PartioKamusta partion nettisivuilta.

”Moninaisuuspäivät onnistuivat hienosti ja oli ilo nähdä paikalla partiolaisia eri lippukunnista. Moninaisuuden teemat koskettavat meitä kaikkia ja mitä enemmän voimme niitä huomioida, sen avoimemmaksi partio aidosti tulee. Lämpimästi tervetuloa mukaan myös ensi vuonna”, tapahtuman järjestelyistä vastannut Emma Lakojoki kannustaa.