Nimitysuutisia Suomen Partiolaisissa

Riina Seppälästä Kajon projektikoordinaattori

Riina SeppäläRiina Seppälä aloittaa Kajo-finnjamboreen projektikoordinaattorina 9.8. Riina on juuri valmistumassa oleva kasvatustieteen maisteri ja siirtyy Kajon projektitoimistoon Väiski- ja Valkama-leirien projektikoordinaattorin tehtävästä, jossa hän on työskennellyt viime vuoden marraskuusta lähtien. Aiemmin Riina on työskennellyt mm. Leirikesä ry:llä toimistosihteerinä. Riina aloittaa Kajo-työt elokuussa liukuvasti edellisten leiriprojektien viimeistelyn lomassa.

Riinan vastuulla tulevat olemaan ilmoittautumisprosessi kokonaisuudessaan, osallistujien, vanhempien ja lippukuntien asiakaspalvelu, Kuksa-tuki Kajon vapaaehtoisorganisaatiolle sekä muut vaihtelevat projektitoimiston tehtävät. Riina työskentelee Kajon projektitoimistossa lokakuun 2022 loppuun.

Riina on pitkän linjan partiolainen Järvenpään Metsänkävijöistä. Riinalla on kokemusta monien lippukuntapestien lisäksi Uudenmaan Partiopiirin luottamustehtävistä, mm. piirileiri Säihkeen parissa alaleiripäällikkönä 2017 ja piirihallituksessa alueministerin tehtävässä vuosina 2018-2019.

”Kajolta odotan eniten sitä, että päästään kokeilemaan kaikenlaisia uusia toimintamalleja ja kehittämään partioleiriä vielä entistä paremmaksi”, Riina iloitsee.

Tiia Merenheimo aloittaa partion metsä- ja vastuullisuuskoordinaattorina

Tiia MerenheimoTiia Merenheimo (DI, biotuotetekniikka) on valittu partion metsä- ja vastuullisuuskoordinaattoriksi. Tiia siirtyy partioon asiantuntijatyöstä valtion kestävän kehityksen yhtiöstä Motivasta. Siellä hän on edistänyt erilaisissa projekteissa kuntien, valtionhallinnon ja yritysten välistä yhteistyötä kestävämmän yhteiskunnan rakentamiseksi. Tiia aloittaa vuoden 2022 loppuun kestävässä määräaikaisessa tehtävässä 9.8. Hänen vastuullaan ovat partion vastuullisuuden ja ilmastotyön kehittämiseen liittyvät tehtävät sekä metsään liittyvän toiminnan edistäminen partiossa ja sen tapahtumissa, erityisesti Kajolla. Tiia tulee tekemään tiivistä yhteistyötä niin vastuullisuus- kuin metsäryhmänkin kanssa.

Tiialla on pitkä partiotausta, hänen kotilippukuntansa on Haukkavuoren Haltiat Espoossa. Monet muistavatkin hänet viimeisimmistä pesteistään Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirihallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana. Uudessa tehtävässä Tiia raportoi kumppanuuskoordinaattori Anna Iso-Aholalle.

”Partio on opettanut valtavasti vuosien varrella, ja on hienoa päästä nyt antamaan sille ammatillista kestävyyden ja ilmastotyön osaamistani. Voimme yhdessä tehdä partiotoiminnasta kestävämpää ja vaikuttaa myös yhteiskunnassa esimerkiksi metsien kestävään käyttöön. Ilmastonmuutoksen torjunnassa partion suurin vaikuttavuus tulee varmasti siitä, miten kasvatamme lapsia ja nuoria suojelemaan ympäristöä, mutta myös toiminnan suorien päästöjen vähentämiseen on tärkeä löytää yhdessä keinoja”, Tiia kertoo.

Vapaa-ajalla Tiia tykkää kokeilla uusia juttuja akvarellimaalauksesta pianonsoittoon ja joogakursseihin. Tiia tykkää myös pitkistä kävelyistä, lintujen tarkkailusta ja kahden kissansa rapsuttelusta.

Maija Kangasniemestä IT- ja palvelupäällikkö

Maija KangasniemiMaija Kangasniemen työsuhde jatkuu partiossa myös syksyllä. Maija jatkaa nykyistä hallintopäällikön sijaisuutta syyskuun loppuun saakka, jonka jälkeen hän tulee nykyistä suuremmassa määrin keskittymään partion IT-kokonaisuuden ja jäsenpalvelujen kehittämiseen ja koordinointiin. Tällä tehtävällä vahvistetaan partion it-projektien tukea, jossa on ollut vajausta. Maija toimii jatkossa myöskin palvelutiimin esihenkilönä.

Maijalla on monipuolinen tausta talouden ja hallinnon tehtävistä ja kehitysprojekteista, niin järjestöissä kuin yritysmaailmassa. Koulutukseltaan hän on tietojohtamiseen erikoistunut kauppatieteiden maisteri. Maija siirtyi partioon Opintokeskus Siviksestä, jossa hän työskenteli kehittämisen ja talouden asiantuntijana.

”Partiossa työskentely on ollut hurjan mielenkiintoista, vauhdikasta ja motivoivaa – olen valtavan innoissani uusista tehtävistä. Tuotamme partiossa digitaalisia palveluja, jotta harrastaminen olisi helpompaa ja hauskempaa niin partiolaisille kuin lippukunnille. Erityisen hienoa onkin päästä rakentamaan näitä jäsenpalveluja seuraavina vuosina!”