Partiolaiset kutsuvat nukkumaan yön ulkona 27.8.

Suomen luonnon päivää juhlitaan 27.8. eri tavoin ympäri Suomen, kuten liputtamalla ja Nuku yö ulkona -tapahtumilla. Partiolaiset haluavat kannustaa kaikkia juhlimaan upeaa suomalaista luontoa esimerkiksi kävely- tai yöretkellä. Eri paikkakunnilla on myös mahdollisuus nukkua yö ulkona partiolaisten isännöimänä.

Partiolaisten avoimia Nuku yö ulkona -tapahtumia järjestetään viikonloppuna 27.-28.8. muun muassa Kirkkonummella, Nousiaisissa Kurjenrahkan kansallispuistossa, Liperissä, Pälkäneellä, Sysmässä, Tammelassa ja Tervossa. Tapahtumiin voi osallistua ilman kokemusta retkeilystä. Monissa tapahtumissa majoitteen saa lainaksi. Tammelassa ja Sysmässä lämpeää myös sauna.

Partion aloittamiseen ei ole lähtötasokriteereitä

Partiolaiset haluavat murtaa sinnikästä mielikuvaa partiosta vain lasten ja nuorten harrastuksena. Suomessa partiotoiminnassa vuosittain mukana olevista 65 000 ihmisestä kolmannes on aikuisia, ja heistä 46 prosenttia on liittynyt mukaan aikuisiällä.

Aikuisena aloittavallakaan ei tarvitse olla aiempaa kokemusta retkeilystä. Sekä metsässä että vesillä toimimiseen on tarjolla monenlaisia koulutuksia, samoin kuin partion vapaaehtoistehtäviin.

Partiosta kiinnostuneille aikuisille on tarjolla erilaisia osallistumisen muotoja. Tervon Tervaspartion Niina Tuoresmäki painottaa, että osallistumisen määrän saa aina päättää itse. 

– Se voi olla viikkotoiminnan vetämistä tai yksittäisten tapahtumien järjestelyissä auttamista. Kaikesta on lippukunnassa iso apu ja heti pääsee osaksi innokasta yhteisöä. 

Tuoresmäki kertoo, että lasten ja nuorten lisäksi myös aikuisille on tarjolla huikeita elämyksiä ja paikkoja oppia uutta. Esimerkiksi kuluneena kesänä Tervon aikuisille partiolaisille oli tarjolla grilliruokaa, melontaa ja turvehoitoa saunassa.