Partiolaisten joulutarina on osa adventtikalenteria

Partiolaisten adventtikalenteriin liittyvä joulutarina on nyt luettavissa ja kuunneltavissa. Joulun pehmein paketti -niminen tarina julkaistaan neljässä osassa, ja uusi osa julkaistaan aina adventtisunnuntaisin. Joulutarina on osa partiolaisten adventtikalenterin elämystä, joka johdattelee joulun tunnelmaan. 

Vuoden 2021 joulutarinan on kirjoittanut Anna Tommola. Partiolaisten adventtikalenteri on ollut kiinteä osa suomalaista joulunodotusta jo vuodesta 1947. Kuunneltava ja luettava joulutarina puolestaan julkaistiin ensimmäistä kertaa vuonna 2020, jolloin kirjoittaja oli Iina Kansonen. Viime vuoden joulutarina keräsi paljon positiivista palautetta. Myös kaksikielisen ääninäyttelijä Paavo Kerosuon suoritus sai niin paljon kehuja, että hänet valittiin lukijaksi myös tänä vuonna.

Tyttö sohvalla kuulokkeet päässään ja taustalla joulukuusi.

Joulutarina löytyy suomeksi osoitteesta partio.fi/joulutarina ja ruotsiksi osoitteesta scout.fi/julsaga. Tarina sopii kaiken ikäisille joulun odottajille perheen pienimmistä varttuneempiinkin tunnelmoijiin. Suomea opiskelevat voivat myös innostua mahdollisuudesta kuunnella ja lukea samaa tekstiä yhtä aikaa.

Joulutarinasta voi nauttia sellaisenaan tai yhdessä partiolaisten adventtikalenterin kanssa. Tarina pohjautuu Christel Rönnsin kuvittamaan adventtikalenterin kuvaan, jossa virittäydytään jouluun yhteisöllisessä lähiössä. Tunnistatko tarinassa mainitut hahmot kalenterin kuvasta?

Tarinan osat julkaistaan aina adventtisunnuntaisin, eli vuonna 2021 28.11., 5.12, 12.12. ja 19.12. Tarina herättää kuvan henkiin. Sukella kalenterikuvan tarinaan: partio.fi/joulutarina