Partion voi aloittaa tammikuussa – tai milloin vain!

Partio on hauska, monipuolinen ja hyödyllinen harrastus, joka tarjoaa paljon mukavaa tekemistä kaikenikäisille! Partio tukee lapsen ja nuoren kasvua ja kannustaa itsensä kehittämiseen. Partiossa on kivaa ja samalla opitaan ryhmässä toimimista sekä monipuolisia taitoja. Partiolaiset eivät jää neuvottomaksi tosielämän tilanteissa!

Partiossa kaikenikäiset saavat
–    leikkiä, seikkailla ja pitää hauskaa yhdessä muiden kanssa
–    paljon uusia kavereita
–    ikimuistoisia leiri- ja luontoelämyksiä ja mahdollisuuksia ylittää itsensä
–    kansainvälisiä kokemuksia
–    tehdä itse ja vaikuttaa

Ilmoittaudu mukaan partioon!
Alkutalvikin on hyvä aika tulla mukaan! Oman alueesi lippukunnat sekä lisää tietoa partiotoiminnasta löydät osoitteesta partio.fi/liity.

Mikäli et ole varma mikä lippukunta sopisi juuri sinulle tai lapsellesi parhaiten, voit kysyä vinkkiä partion infosta 09 8865 1100 (klo 9-11 ja 12-14) tai palvelu@partio.fi.

Myös aikuiset ovat tervetulleita mukaan!

Kaksi partionuorta nuotiolla laavulla talvella
Kuva: Atte Kesti

Partion voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa ja myös aikuiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan! Tarjoamme koulutusta, joten aiempaa partiokokemusta ei tarvita. Partiota harrastamalla pääset kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi, liikkumaan luonnossa ja saat hyvää vastapainoa työelämälle. Partiokoulutuksista saa myös opintopisteitä. Lue lisää aikuisten toiminnasta partiossa.

Laita partion Facebook-sivu ja Twitter seurantaan sekä katso Instagramissa aihetunniste #partioscout! Löydät paljon ajankohtaista tietoa siitä, mitä partiossa on parhaillaan menossa.

Uusia ryhmiä kannattaa aloittaa lippukunnissa elo-syyskuun lisäksi tammikuussa

Useasti oman lapsen saa parhaiten mukaan partioon lupautumalla itse ryhmän johtajaksi. Paikallislippukunnille kannattaakin rohkeasti ehdottaa uuden ryhmän perustamista alkuvuodesta. Nummen Samoojissa on pitkä kokemus uusien ryhmien aloittamisesta tammikuussa.

– Ekaluokkalaiset ovat syksyllä aloittaneet koulun ja ovat jo tottuneet siihen, että arkisin on koulua ja koulun aloittamiseen liittyvä jännitys on jo vähän laimentunut. Lukemaankin on jo jonkin verran kaikki opittu. Vuoden alussa on siis hyvä hetki aloittaa jotain uutta, eli esimerkiksi uusi harrastus, kertoo Pauli Korhonen Nummen Samoojista.

– Vuoden alussa aloitettu ryhmä tuo myös hyvän rytmin lippukunnan toimintaan. Uudella sudenpentulaumalla on ensin tervetuloa-vaihe, huhtikuussa lupauksenantoretki ja toukokuussa ensimmäinen yöretki. Sitten onkin jo kesäloma ja kesäleiri odottaa. Syksyllä taas partio jatkuu!

Partiotytöt talvisella nuotiolla
Kuva: Atte Kesti