Partioviikko kutsuu myös aikuiset mukaan partioon

Ensi viikolla 22.-28.4.2019 vietetään valtakunnallista Partioviikkoa. Partiolaiset näkyvät vilkkaasti katukuvassa ja järjestävät kymmeniä erilaisia tapahtumia ympäri Suomen. Tänä vuonna viikon tapahtumiin kutsutaan mukaan erityisesti aikuisia tutustumaan partioon. Moni ei tiedä, että partion voi aloittaa myös aikuisena.

Tulevalla Partioviikolla partiolaiset ilahduttavat ohikulkijoita ja jakavat kaikkiaan 12 000 kupillista kahvia eri puolilla maata. Partiolaisten kahveille voi osallistua esimerkiksi Kuopion torilla, Tampereen Santalahden satamassa, Porin kävelykadulla, Turun yliopistolla, Lappeenrannan linnoituksella, Oulunsalon kevätmarkkinoilla ja monilla muilla paikkakunnilla.

Lisäksi järjestetään kymmeniä avoimia tapahtumia, joissa voi tutustua ja kokeilla partiotoimintaa. Esimerkiksi keskiviikkona 24.4. voi osallistua Järvenpäässä barbeque-iltaan partiolaisten kanssa tai Kuopiossa nuotiolettukesteille. Torstaina 25.4. järjestetään muun muassa avoimia iltanuotioita Kouvolassa, Hämeenlinnassa, Nurmijärvellä ja Lahdessa. Lauantaina 27.4. voi osallistua Tampereella kaupunkisuunnistukseen, Lohjalla tikkarijuoksuun tai yöpyä Kuusamossa metsähotellissa. Lauantaina voi myös seurata Helsingin keskustassa partiotaitokisoja yleisörastilla. Sunnuntaina 28.4. järjestetään Laitilassa Luolaretki, Hangossa laavuretki ja Söderkullassa koko perheen Metsäkino sekä monta muuta tapahtumaa eri paikkakunnilla. Tervetuloa mukaan koko perheen voimin, katso koko partioviikon tapahtumalistaus!

Aikuiset vapaaehtoiset mahdollistavat partion kymmenille tuhansille lapsille

Partio tunnetaan hauskana ja hyödyllisenä harrastuksena lapsille, mutta moni ei tiedä, että partion voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, myös aikuisena. Aikuisen rooli partiossa on toimia vapaaehtoisena ja harrastuksen mahdollistajana lapselle.

Aikuisia tarvitaan partiossa aina lippukuntien viikkotoiminnan järjestämisestä ja retkien muonittamisesta tapahtumien järjestämiseen sekä partiopiirien ja keskusjärjestön toimintaan. Aikuisen oma partioharrastus tarjoaa vastapainoa työelämälle ja antaa mahdollisuuden oppia ja kokea uutta.

Tärkeitä linkkejä

Partioviikko on vuosittainen tapahtumaviikko, jolloin partiolaiset näkyvät tavallista enemmän katukuvassa. Partioviikolla järjestetään paljon erilaisia tapahtumia sekä partiolaisille että partiosta kiinnostuneille.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Yläkuva: Juha Nurmi