Sanna Marin – täältä tulee Ilmastoreppu täynnä nuorten terveisiä!

Partiolaiset kokoavat yhdessä UPM:n kanssa Ilmastoreppua, johon kerätään nuorten ilmastoterveisiä pääministerille. Ilmastorepun tavoitteena on edistää nuorten äänen kuulumista ilmastokeskustelussa. ”Ilmaston tilasta huolehtiminen on yhteinen tehtävämme. Ilmastonmuutos vaikuttaa erityisesti siihen, millaisen maailman jätämme tuleville sukupolville. Siksi odotan kuulevani nuorten ajatuksia, ideoita ja vaatimuksia ilmastorepun myötä”, pääministeri Sanna Marin toteaa.

Ilmastoreppu-lIlmastoreppuun kerätään tämän vuoden aikana nuorten terveisiä, kysymyksiä ja pohdintoja ilmastonmuutokseen liittyen. Ehdotuksia siitä, kuinka jokainen meistä voi toimia kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

”Haluamme herättää keskustelua ilmastoon ja metsään liittyvistä teemoista ja löytää ratkaisuja, joilla voimme yhdessä vaikuttaa maapallomme tulevaisuuteen”, Suomen Partiolaisten hallituksen jäsen Satu Salo-Jouppila kertoo.

Somevaikuttajat ilmastoreppureissuilla

Ihan konkreettisesti Ilmastoreppu lähti kiertämään toukokuussa nuorten suosimilla somevaikuttajilla, jotka tekevät kesän aikana kukin vuorollaan ilmastoreppureissuja metsään. Omat reissunsa ovat jo tehneet tubettajat Joona Hellman ja Tiia Suomalainen. Tulevilla reissulla nähdään muun muassa luontokuvaaja Sami Tuunanen sekä somevaikuttajat Niko&Santtu.

”Usein tuntuu, että nuorten ääni jää hiljaisemmaksi, vaikka heidän äänensä on yhtä tärkeä ja he ovat todella tietoisia esimerkiksi ilmastoasioista. Halusin antaa mun seuraajille mahdollisuuden saada heidän äänensä esille. Koin, että tässä kampanjassa pystyn antamaan nuorille sen alustan, jonka he ansaitsevat. Sain seuraajiltani paljon hienoa palautetta, ja he sanoittivat upeasti omia viestejään pääministerille, tubettaja Joona Hellman kuvailee.

Vaikuttajat pohtivat reissuilla omaa suhdettaan luontoon ja ilmastoon, kannustavat seuraajiaan osallistumaan keskusteluun ja keräävät ilmastoterveisiä Ilmastoreppuun. Loppuvuodesta nuorten toiveet, huolet ja ideat laitetaan yksiin kansiin ja ilmastoreppu sisältöineen luovutetaan Suomen pääministerille, Sanna Marinille.

Lisää vuoropuhelua!

Ilmastorepun takana ovat Suomen Partiolaiset sekä UPM, jotka haluavat edistää nuorten äänen kuulumista ilmastokeskustelussa. Viime syksynä käynnistyneen partion ja UPM:n yhteistyön tavoitteena on lisätä ymmärrystä ja vuoropuhelua nuorten sekä eri toimijoiden välillä ilmastonmuutoksesta, metsistä ja vastuullisuudesta.

”Erityisesti nuorilla on kasvava huoli ilmastonmuutoksesta, ja siksi haluamme antaa oman panoksemme rakentavaan keskusteluun ratkaisuista ja vaihtoehdoista. Tavoitteena on rakentaa nuorten, asiantuntijoiden ja päättäjien dialogia”, kertoo UPM Biorefiningin sidosryhmäsuhdejohtaja Saara Tahvanainen.

Ilmastorepun matkaa voit seurata Instagramissa @ilmastoreppu ja #ilmastoreppu sekä partion kanavissa. Lisätietoa kampanjasta: partio.fi/nyt/ilmastoreppu

Osallistu ja lähetä omat ilmastoterveisesi pääministerille täällä!