Satahanka järjestetään jälleen kesällä 2025

Satahanka XIV on Suomen Partiolaisten leiriprojekti, jonka ohjelma painottuu partiotoimintaan vesillä. Leiri toteutetaan kesällä 2025.

Satahanka XIV kokoaa yhteen niin meripartiolippukunnat kuin meripartio-ohjelmasta kiinnostuneet partiolaiset. Projektin kohderyhmä on tarpojat, samoajat, vaeltajat ja aikuiset. Projekti on avoin kaikille, ja ensisijainen kohderyhmä on meripartiolaiset ja partiotoiminnasta vesillä kiinnostuneet.

Partiotoimintaa vesillä harjoitetaan 100 eri lippukunnassa ympäri Suomen ja näiden lippukuntien jäsenmäärä on yhteensä noin 10 000. Noin sadasta suomalaisesta partioaluksesta odotetaan neljännes saapuvaksi koulualukseksi Satahangan satamaan.

Edellisen kerran Satahanka järjestettiin Loviisassa kesällä 2018 ja leirille osallistui 1 400 partiolaista. Satahanka XIV oli alun perin tarkoitus järjestää vuonna 2021, mutta leiri jouduttiin perumaan koronapandemian seurauksien vuoksi.

Satahanka XIV -leirille odotetaan 1 500 osallistujaa ympäri Suomen. Satahanka on kansainvälinen leiri, jonne odotetaan 200 vierasta ja useita partioaluksia ulkomailta. Leirin tavoitteena on suojella vesistöjä ja opettaa keinoja ympäristön huomioimiseen. Ennen kaikkea Satahanka XIV:n tavoitteena on tarjota osallistujille elämyksiä ja lisätä partiotoimintaa vesillä -ohjelman mukaista osaamista.

Nyt etsitään johtajaparia

Satahanka XIV -leiriprojektin johtoon etsitään kahta innokasta huipputyyppiä ja taitavaa johtajaa, joilla on kokemusta ja näkemystä partiotoiminnasta vesillä. Leirinjohtajuus on loistava tilaisuus ottaa seuraava askel partiopolullasi. Leirinjohtajien tehtävänä on koota projektiryhmä ja johtaa leiriprojekti alusta loppuun. Leiri tehdään yhteistyössä Suomen Partiolaisten hallituksen ja meripartioryhmän kanssa.

Tartu haasteeseen tai kannusta kaveria. Hae pestiin täältä.

Lisätietoja antaa

Eero Kivistö
eero.kivisto@partio.fi
Suomen Partiolaisten hallituksen varapuheenjohtaja