Suomen Partiolaisille valittiin uudet puheenjohtajat

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n jäsenkokous on valinnut järjestön uudeksi puheenjohtajaksi helsinkiläisen Siiri Somerkeron. Varapuheenjohtajiksi valittiin Stefan Stjärnstedt ja Inari ”Tiitu” Timonen-Nissi ja partioneuvoston puheenjohtajaksi Henna Heikkilä.

Partiopiirien edustajat valitsivat Suomen Partiolaisten puheenjohtajaksi Siiri Somerkeron, 28, Sotungin Tuliketuista. Nykyään Helsingissä asuva Somerkero on kotoisin Vantaalta ja työskentelee päivätyönään konsulttina kestävän kehityksen teemojen parissa.

Varapuheenjohtajiksi valittiin turkulainen Stefan Stjärnstedt, 39, Turun Metsänkävijöistä sekä helsinkiläinen Inari ”Tiitu” Timonen-Nissi, 28, Pohjolan Pirteistä / Lauttasaaren Luotsitytöistä.

Partiopiirien edustajat valitsivat kokouksessa myös partioneuvoston eli Suomen Partiolaisten valtuuston puheenjohtajan. Neuvostoa johtaa seuraavan kahden vuoden ajan hämeenlinnalainen Henna Heikkilä, 38, Liekkitytöt.

Uusi puheenjohtajisto
Kuvassa vasemmalta Stefan Stjärnstedt, Inari Timonen-Nissi, Henna Heikkilä, Siiri Somerkero.

Partio antaa taitoa ja tahtoa muuttaa maailmaa yhdessä

Puheenjohtaja Siiri Somerkero
Siiri Somerkero aloittaa Suomen Partiolaisten puheenjohtajana vuonna 2021.

Siiri Somerkero aloittaa Suomen Partiolaisten puheenjohtajan tehtävässä vuoden 2021 alusta. Puheenjohtajana Somerkero haluaa edistää avointa ja eteenpäinpyrkivää partiojärjestöä Suomessa.

– Koronan ja sen takana lymyävän ilmastokriisin aikana partio on ajankohtaisempi liike kuin aikoihin. Muuttuvassa maailmassa tarvitaan aktiivista toimijuutta, yhteen hiileen puhaltamista ja halua paremman maailman rakentamiseen. Meidän on varmistettava, että kaikista eri taustoista tulevat lapset, nuoret ja aikuiset voivat halutessaan tulla mukaan harrastamaan ja saada yhteisön ja tärkeitä taitoja, Siiri Somerkero sanoo.

Partio on globaali nuorten liike ja partiolaiset Suomen suurin nuorisojärjestö. Partiotoiminta, jota paikalliset partiolippukunnat järjestävät, opettaa tekemisen kautta lapsia ja nuoria johtamaan itseään, ryhmää sekä vaikuttamaan omaan lähiympäristöönsä.

– Partio on ollut monelle paikka saada kipinä olla aktiivinen toimija. Tänä keväänä julkaistun partion vaikuttavuustutkimuksen mukaan partiota harrastavat nuoret sitoutuvat vahvemmin yhteisiin päämääriin ja tarttuvat toimeen ongelmanratkaisutilanteissa tyypillisemmin kuin saman ikäiset ei-partiota harrastavat nuoret, Somerkero kertoo.

Somerkero on toiminut aiemmin monissa vastuutehtävissä omassa lippukunnassaan sekä partiopiirissä ja keskusjärjestössä muun muassa Pääkaupunkiseudun Partiolaisten puheenjohtajana ja Suomen Partiolaisten partioneuvoston jäsenenä.

Suomen Partiolaisten jäsenkokous järjestetään digitaalisesti 14.-15.11. Viikonlopun aikana päätetään partion tulevaisuudesta, muun muassa järjestön uudesta peruskirjasta ja strategiasta.