Yleinen

Kaikki mukaan -koulutus pähkinänkuoressa

Kaikki mukaan –koulutus on tarkoitettu jokaiselle ryhmänjohtajalle -niin nuorille kuin aikuisillekin. Jenni Kainlauri on ollut Etelä-Karjalan Partiolaisissa mukana luomassa Kaikki mukaan -koulutusta. Hän avaa koulutuksen sisältöä, miksi tällainen koulutus on tehty ja mitä koulutus sinulle antaa. 

 

Seuraava Kaikki mukaan -koulutus on sunnuntaina 10.4.2022 Tampereella moninaisuuspäivien yhteydessä! Moninaisuuspäiville ilmoittautuminen on päättynyt, mutta Kaikki mukaan -koulutukseen pääset vielä ilmoittautumaan. Laitathan viestiä Petralle petra.valkonen@partio.fi.  Tervetuloa mukaan!

Miksi Kaikki mukaan –koulutus on tehty? 

Alkujaan koulutus syntyi osana Etelä-Karjalan Partiolaisten 100 uutta tapaa harrastaa partiota -hanketta. Tuon koko hankkeen tarkoituksena oli partion keinoin ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä. Kaikki mukaan -koulutuksen tarkoituksena on lisätä vapaaehtoisten partiojohtajien osaamista toimia tukea tarvitsevien lasten kanssa. Tätä kautta ajatuksena on, että kaikki pääsevät mukaan toimintaan ja toisaalta taas johtajien jaksaminen lisääntyy, kun haasteellisissa tilanteissa osataan toimia. 

Minkä takia olisi hyvä käydä tämä koulutus? 

Vapaaehtoisena toimiessa tulee välillä vastaan tilanteita, että johdettava ryhmä tai yksittäinen lapsi ei toimikaan ihan niin kuin oli etukäteen itse ajatellut. Tämä voi aiheuttaa harmia niin johdettavissa kuin johtajassakin. Kaikki mukaan -koulutus antaakin todella hyvän ja selkeän pohjan kaikenlaisten lasten kanssa toimimiseen ja asioiden ennakointiin. Vaikka omassa ryhmässä ei olisikaan tuen tarpeessa olevia lapsia, auttavat koulutuksessa harjoiteltavat keinot ihan kaikkia osallistumaan yhteiseen toimintaan. Ja vaikka et johtaisi ryhmää, on keinoista hyötyä esimerkiksi aikuisten koulutusten järjestämisessä. 

Onko Kaikki mukaan -koulutus tarkoitettu kaiken ikäisille ja mikä sen tavoite on?  

Koulutus sopii kaikille ryhmää johtaville vapaaehtoisille. Ja siitä on varmasti hyötyä sekä uusille johtajille että konkareille! Tavoitteena on, että koulutukseen osallistuneet saavat mukaansa ideoita ja ajatuksia siitä, kuinka toimintaa voidaan muokata pienin, arkisin keinoin kaikille sopivaksi. Osallistujan osaamisen lisääntyessä myös jaksaminen pestissä lisääntyy. Jossain piireissä koulutukseen osallistuvat lippukunnat saavat myös mukaansa konkreettisia tukimateriaaleja partion viikkotoiminnan tueksi. 

Koulutuksen käytyä voi hankkia materiaalikassin lippukunnalle. Mikä se on? 

Materiaalikassista löytyy välineitä ja ideoita arkisen partiotoiminnan tueksi. Materiaalikassi sisältää lisäksi ohjeet erilaisten välineiden käyttöön ja toimintaohjekortit johtajan muistin avuksi. Kaikessa yksinkertaisuudessaan materiaalin tarkoitus on helpottaa kokousten järjestämistä suunnittelun, struktuurin rakentamisen, positiivisen palautteen ja vahvuuksien huomaamisen kautta. 

 

Lisätietoa koulutuksesta ja materiaalikassista täällä !