Yleinen Jäsenhankinta

Partioviikkoa vietettiin myös eskareissa ympäri Suomea

Myös eskareissa juhlittiin partioviikkoa! Partiolaisten tarjoaman Eskarien Partioviikon materiaalin tilasi lähes 900 eskaria ympäri Suomea. Partioviikon aikana jopa 22 000 eskarilaista pääsi tutustumaan partioon. Valmiiden aktiviteettien avulla eskarit kokeilivat uusia asioita ja liikkuivat luonnossa.

Lapsi maalaamassa punaisella kangasmaalilla harmaaseen huiviin.

Orimattilan Pennalan päiväkodissa osallistuttiin jo toista kertaa Eskarien Partioviikkoon. Pennalan päiväkodin apulaisjohtaja Sanna Liljestrand kertoo, että tänä vuonna Eskarien Partioviikon ohjelmaa jaettiin viikon ajalle eri päivälle.

Käpälämäen ryhmä aloitti viikon huivien painattamisella ja tutustumalla erilaisiin partioperinteisiin, kuten ruokalauluihin, huutoihin ja partiolaisten kättelyyn. Ryhmä innostui erityisesti huutamisesta ja Liljestrand kertoo, että ryhmä odotti joka päivä innolla lounaan jälkeen huudettavaa kiitoshuutoa.

Kaksi aikuista lämmittää nakkeja ja lihapiirakoita usealla trangialla.

Eskarin partioviikon aikana ryhmä tutustui partioon myös retkillä! Tiistaina ryhmä tutustui jokaisenoikeuksiin osana aamupäiväretkeä ja torstaina ryhmä pääsi kokopäiväretkelle lähimaastoon. Retkellä nautittiin trangialla tehty lounas ja pystytettiin pressukatos, jonka alle käperryttiin kuuntelemaan lepohetken ajaksi tarinaa.

Viikon päätteeksi eskarilaiset pääsivät kuulemaan videotervehdyksen partiolaisilta. Liljestrand oli Eskarien Partioviikkoa varten haastatellut videolle johtamansa lauman sudenpentuja. Videotervehdyksessä sudenpennut kertoivat mikä heidän mielestään on parasta partiossa. Parasta partiossa sudenpentujen mukaan on retket, leikit ja ulkona oleminen!

Eskarien Partioviikko sujui Pennalan päiväkodissa onnistuneesti ja lapset pääsivät tutustumaan partioon valmiin ohjelmapaketin avulla. Retkeily, leikit ja huudot olivat erityisesti eskarilaisten mieleen. Eskarilaiset muistelivat ilolla myös sitä, kun päiväretken aikana pressukatos lähti lentoon kesken lepohetken!

Lapsia istumassa pressukatoksen alla joen varressa.

Haluaako esikarinne hyödyntää materiaaleja ensi vuonna? Materiaalit ovat esiopetusyksiköille ilmaiset ja niiden tilausaika on vuosittain joulukuusta tammikuuhun. Materiaalien tilauslomake päivitetään kampanjan sivuille! Eskarien Partioviikon materiaalit löytyvät myös sähköisenä partion materiaalipankista

Haluaako lippukuntasi hyödyntää Esikoulujen Partioviikon? Lue vinkit, miten hyödynnät kampanjan.