Pestien tuki Lpk:n johtaminen

Seitsemän vinkkiä itsensä kehittämiseen johtajana

Onko nykyinen poikkeustila on vapauttanut kalenteriisi enemmän omaa aikaa? Tätä  voi hyödyntää suuntaamalla katseen tulevaisuuteen, kehittämällä taitojasi ja pohtimalla omaa johtajuuttasi. Tässä vinkkejä siihen!

1. Arvioi itseäsi johtajana

Minkälaisena näet itsesi johtajana? Mitkä ovat vahvuutesi ja missä toivoisit kehittyväsi. Johtajuuden itsearviointityökalu auttaa pohdinnoissasi. Työkalu antaa myös hyvän pohjan keskusteluun partiokaverin tai pestaajan kanssa.

2. Tutustu etäjohtamisen vinkkeihin

Tuntuuko partiotoiminnan johtaminen etänä hankalalta? Kaipaatko vinkkejä etäjohtamiseen? Tutustu näihin etäkokouksien vinkkeihin!

3. Mieti mitä osaat

Tiedät mitä osaat -työkalu auttaa huomaamaan, mitä kaikkea partiossa oppii. Työkalusta on omat versiot samoajille ja vaeltajille, ja sitä voi käyttää apuna kun haluaa arvioida, mitä partio on opettanut esimerkiksi viimeisen puolen vuoden aikana. Työkalu soveltuu omatoimisen tuumailun tueksi, mutta parhaiten oikeuksiinsa se pääsee yhteisessä keskustelussa oman luotsin kanssa.

4. Kehity johtajaparina

Johtaminen parina on partiossa yleistä. Se on hyvä tapa jakaa vastuuta ja saada enemmän osaamista tehtävään. Parina johtaminen vaatii paljon keskustelua, kompromisseja ja selkeää sopimista. Tutustu parijohtamisen materiaaleihin. Voitte myös tehdä etänä materiaaleihin kuuluvan tutustumisharjoituksen johtajaparisi kanssa:

5. Perehdy Mielen hyvinvoinnin materiaaliin

Mielen hyvinvointia on taito pitää huolta itsestään ja läheisistään, myös partiossa ja partiolaisena. Mielen hyvinvointi partiossa -materiaaliin on koottu partiossa toimivien johtajien tueksi yleisimpiä partiossa kohdattuja mielenterveyden haasteita. Partiojohtajan ei tarvitse olla mielenterveyden ammattilainen, materiaalin tarkoituksena on tarjota vahvistusta, uusia ajatuksia ja toimintamalleja jokaiselle

Mielen hyvinvoinnin ja itsensä johtamisen vinkkejä on myös jaossa avoimessa verkkovalmennuksessa. Tämä on suunnattu niille, joilla stressi tuntuu valtaavan arjen, riittämättömyys vaivaa ja hommat kasaantuu. Kuuden viikon ilmaisessa verkkovalmennuksessa saat viikottain teemaan liittyvän videoalustuksen ja tehtävät sekä muun ryhmän ja valmentajan tuen koko valmennuksen ajaksi. Lisätietoja facebook-ryhmässä www.facebook.com/groups/johdaitseasi/.

6. Suorita Turvallisesti yhdessä -kurssi

Turvallisesti yhdessä on jokaisen partiojohtajan ja partion ryhmänvetäjän ohje, jonka tarkoituksena on vahvistaa lasten ja nuorten kasvuympäristön turvallisuutta partiossa. Onhan sinulla Turvallisesti yhdessä -verkkokurssi suoritettuna? Muistathan myös, että kurssi on voimassa viisi vuotta, jonka jälkeen se on suoritettava uudelleen. Käytä Uudelleensuoritukseen Moodlessa Suorita uudelleen -painiketta. Uudeleensuoritusmerkintöjen siirrossa Kuksaan on tällä hetkellä ongelma. Kun ongelma saadaan ratkaistua, kaikki uudelleensuoritukset siirretään Kuksaan.

7. Reflektoi ja pohdi

Reflektointi on taito, jota harjoitellaan paljon Value Based Leadership -koulutuksien aikana. Reflektointi voi kuitenkin helposti unohtua tai jäädä muiden tehtävien varjoon. VBL-kurssin somekanavilla saat mahdollisuuden reflektiolle erilaisten tehtävien muodossa.

Facebook: www.facebook.com/vblsuomi/

Instagram:  www.instagram.com/vblsuomi/