Partioniksit

Paras herkku vaelluksella tai retkellä notskille: Danerolls-purkkicroissantit paistumaan kepin ympärille ja väliin hilloa tai Nutellaa.

Kannattaa laittaa retkikarkit tavallisesta karkkipussista uudelleensuljettavaan pussiin, jotta ne eivät leviä rinkan pohjalle pussin avaamisen jälkeen.

Vaellukselle kannattaa ostaa näkkileipää jättilevyssä. Jättinäkkäri ei mene yhtä helposti rikki rinkassa kuin pienemmät näkkileivät.

Pakkaa eväsleipien tuoreet ainekset erikseen, jotta ne eivät kastele leivässä olevaa kinkkua, juustoa ja meetvurstia.

Haaveiletko täytekakusta retkellä? Pakkaa mukaan kaupan valmis torttupohja, lasten hedelmäsosepurkki ja spraykermavaahtopurkki. Toimii varsinkin viileällä kelillä, kun ei tarvitse huolehtia kermavaahdon säilyvyydestä.

Jaa vaelluksella karkit ja suklaat pieniin pusseihin ja kirjoita jokaisen pussin päälle, minkä päivän herkut on kyseessä. Näin kaikkia herkkuja ei tule syötyä saman päivän aikana.

Tee lettutaikina valmiiksi muovipulloon. Pullosta taikinaa on helpompi kaataa pannulle paistumaan.

 

Mokat

Leirillä muovipussissa olleet makkarat ja toisessa pussissa olleet juuri huussista tyhjennetyt jätökset menivät sekaisin… Laavulla saatiin hyvät naurut, mutta kyllä lopulta makkaratkin saatiin paistettua.

Kaverini poltti huivinsa vahingossa leirillä leikkiessään Sinolilla.

Pimeä pj-teltta ja kamiinasta oli loppunut suurin osa tulesta, jäljellä oli enää pieni hiillos. En löytänyt lamppua, joten menin käsikopelolla. Ajattelin, että piippu ei enää olisi kovin kuuma. No oli se, kun nenä osui siihen eikä kädet. Isä tuli hakemaan seuraavana päivänä ja ihmetteli, että miksi nenä on punainen. Eihän mitään peiliä ollut mukana ja sitten maanantaina kouluun.

Tyttärellä hävisi rinkka (jäi bussiin kuskin toimesta). Hän sai rinkkansa viiden päivän leirin toiseksi vikana päivänä. Neidillä oli ainoana puhtaat vaatteet kotiin saapuessa koko leiriporukasta.

 

Resepti: Maapähkinäkeksit

Ainekset:

  • 2 dl maapähkinävoita
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna

Ohjeet:

  • Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  • Sekoita ainekset keskenään kulhossa, ja pyörittele taikina pitkulaksi.
  • Leikkaa veitsellä taikinasta 18 samankokoista palloa.
  • Jaa pallot leivinpaperilla peitetylle pellille.
  • Litistä pallot pikkuleiviksi haarukalla painamalla vaaka- ja pystysuorat viivat palloihin.
  • Paista keksejä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

VINKKI: Voit lisätä taikinaan myös suklaahippuja tai rusinoita mieltymyksesi mukaan.