Johtotähdessä lippukuntien johtokolmikot eli lippukunnanjohtajat, pestijohtajat ja ohjelmajohtajat saivat koulutusta omiin pesteihinsä. Samalla päästiin nauttimaan johtajahuollosta ja tutustumaan muihin johtajiin ympäri Suomen.

Johtotähti järjestettiin Lappeenrannassa 16.–18.11.2018 eli samaan aikaan jäsenkokouksen kanssa. Tapahtumilla oli osallistujia yhteensä noin 500, joten viikonlopun aikana kaupunki täyttyi partiolaisista.

Molemmat tapahtumat alkoivat lauantaiaamuna yhteisillä avajaisilla Lappeenrannan kaupungintalolla.  Paikalla oli puhumassa myös ministeri Sampo Terho.

Lauantain aikana Johtotähden osallistujat pääsivät kiertämään monipuolisia työpajoja, joissa oli koulutusta omaan pestiin liittyen. Lippukunnanjohtajille, ohjelmajohtajille ja pestijohtajille oli kullekin omat työpajansa, joissa käsiteltiin muun muassa lippukunnan viestintää, arvopohjaista johtamista, pestaamista, partio-ohjelmaa, lippukunnan koulutuksen suunnittelua, yksilön ja tiimin johtamista sekä lippukunnan taloutta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lippukunnan johtaminen on uudistunut viime vuosina, kun johtokolmikot on otettu käyttöön ja vastuu on jakautunut sen myötä enemmän. Johtokolmikkoon kuuluvat lippukunnanjohtajan lisäksi ohjelmajohtaja ja pestijohtaja. Lippukunnanjohtaja vastaa lippukunnan ja sen toiminnan kokonaisuudesta, kun taas ohjelmajohtaja huolehtii lippukunnan kasvatustoiminnasta ja partio-ohjelman toteutumisesta. Pestijohtaja puolestaan vastaa lippukunnan aikuisista ja hoitaa pestikeskustelut.

Johtotähti oli tarkoitettu kaikille lippukunnanjohtajille, pestijohtajille ja ohjelmajohtajille ympäri Suomen. Jos lippukunnan koko johtokolmikko osallistui tapahtumaan, he saivat värikkään jatkojohdon mukaansa.

Yksi tapahtumaan osallistuneista johtokolmikoista oli Helsingin Merilokkien lippukunnanjohtaja Inkeri Seppälä, ohjelmajohtaja Roosa Virkkula ja pestijohtaja Emma Luoto.

– Lähdimme Johtotähteen kehittämään itseämme ja lippukuntaa, Roosa sanoo. – Ja myös kavereiden ja kahvin takia!

– Pidin erityisesti viestintätyöpajasta, josta sain ideoita lippukunnan viestintään, Inkeri sanoo. – Ylipäätään tapahtumasta on saanut hyvin vinkkejä, kuinka saa pidettyä langat käsissä lippukunnassa.

Roosan mukaan on hyvä, että lippukunnassa on nykyään johtokolmikko.

– Vastuu jakautuu tasaisemmin ja  on mukava tehdä asioita yhdessä, hän sanoo.

Partiolaisia torikahveilla
Työpajojen välissä Helsingin Merilokkien johtokolmikko Inkeri Seppälä (vas.), Roosa Virkkula ja Emma Luoto nauttivat torikahveista Lappeenrannan Kansalaistorilla.

 

Koulutuksen lisäksi Johtotähdessä myös rentouduttiin, kun lauantai-iltana oli yhteinen iltaohjelma jäsenkokouksen kanssa. Illan aikana  muun muassa nautittiin musiikista ja kuultiin politiikan sohvaperunoiden katsaus jäsenkokouspäivän tapahtumiin.

Sunnuntai puolestaan oli varattu johtajahuollolle, jossa kukin sai valita itselleen mielekästä tekemistä. Vaihtoehtoja oli muassa kehonhuollosta mikroautoiluun ja kahvilakierrokseen.