Tommi Saloselle Mietoisten Kolopuutinttien lippukunnanjohtajana toimiminen on oman partiouran paras pesti.

Miksi ryhdyit lippukunnanjohtajaksi?

Minut valittiin pestiin yli neljä vuotta sitten. Pestissä olen pysynyt, koska saan itse vaikuttaa paljon kaikkeen ja tehdä lippukunnasta omannäköiseni.

Lippukunnanjohtaja on lippukunnan kasvot, minkä takia on tärkeää johtaa esimerkillä ja kannustamisella. Pyrinkin olemaan lippukuntani positiiviset kasvot ja kannustamaan lippukunnassa toimimista ja partion harrastamista hymy huulilla.

Mikä lippukunnan johtamisessa on parasta? Entä huonointa?

Parasta pestissä on sen monipuolisuus. Saa tehdä kaikkea viikkotoiminnasta kouluttamiseen. Ei ole mitään, mihin lippukunnanjohtaja ei saisi vaikuttaa.

Tämä on ehdottomasti paras pesti, jossa olen tähän asti partiossa toiminut. Hyvä johtajisto ja yhteinen ryhmähenki ovat myös tärkeitä pestissä. Huonointa lippukunnan johtamisessa on se, että se vie todella paljon aikaa.

Myös tässä pestissä pitää osata ottaa taukoa ja aikaa itselleen.

Paperien täyttäminen oli alussa tylsää, mutta niihinkin tottui ajallaan eivätkä ne pestiä pahenna.

Miten johtokolmikko on muuttanut lippukunnan johtamista?

Johtokolmikko on keventänyt lippukunnanjohtajan työtä. Yhä tarvitsee tietää kaikesta paljon, mutta ei tarvitse enää keskittyä ihan jokaiseen asiaan. Se on tuonut lippukuntaan lisää laatua.

On mukavaa tietää, että kaikilla osa-alueilla on päteviä ihmisiä kehittämässä lippukuntaa.

Näetkö itsesi suuremmissa pesteissä tulevaisuudessa?

Lippukunnan johtamisen kautta olen päässyt pois ’partiokuplasta’ ja löytänyt piirileireillä ja muualla muitakin kivoja juttuja, joita voi tehdä.

Pesti on avannut silmät yhä enemmän partion monipuolisuudelle. Kun tekee lippukunnassa isoa juttua, uskaltaa tehdä sitä muuallakin.