Partiosyksy on täällä, ja se on alkanut normaalisti! Vaikka kevään etäkokoukset olivat hauskan erilaisia, mikään ei vedä vertoja tavallisille kokouksille ja yhdessä olemiselle. Jokainen meistä on varmasti kaivannut kevään ja kesän omia partiokavereita. Koronaa ei ole vielä kokonaan selätetty, joten pidetään itsestämme ja kavereistamme huolta. Muistakaa hyvä käsihygienia ja turvavälit. Sovitaanko vielä, että kokouksiin mennään terveenä? 

Partio on monelle nuorelle tärkeä harrastus, jossa on mahdollisuus kokeilla, epäonnistua ja kasvaa. Tämän lehden kantavana teemana on nousujohteisuus. Nousujohteisuudella tarkoitetaan jatkuvaa itsensä kehittämistä.  Se on yksi partion pääajatuksista  partiolainen oppii ja kehittyy jatkuvasti. Lehden jutuissa, kuten Kerran partiolaisessa, Mitä on nousujohteisuus partiossa ja kolumnissa pureudutaan erilaisiin partiopolkuihin.  

Omaan harrastamiseen ja nousujohteisuuteen voi vaikuttaa moni asia. Yksi tekijä on varallisuus eli perheen taloudellinen tilanne. Kaikilla perheillä ei valitettavasti ole rahaa lähettää lapsia ja nuoria isoille leireille Suomessa tai ulkomaille. Partio-lehti teki kesän aikana jutun perheen taloudellisen vaikutuksesta partion harrastamiseen. Pääset tutustumaan aiheeseen ja kyselyn tulokseen tarkemmin lehden pääjutussa Aina valmiina – vaan mitä jos rahat eivät riitä? 

Mukavia lukuhetkiä syksyn pimeneviin iltoihin! Toivomme tämän numeron herättävän ajatuksia, kannustavan ja inspiroivat jokaista omalla taipaleellaan, niin partiossa kuin sen ulkopuolella. Jokainen kuljettu polku on yhtä arvokas, tekee partiota sitten lippukunnassa, piirissä tai keskusjärjestössä, samassa pestissä tai aina isompaa pestiä etsien. Jokainen partiopolku on  arvokas.