Kuntavaalit kolkuttavat jo ovella! Partioehdokkaita yhdistää yhteinen partion arvopohja yli puoluerajojen.

1. Miksi lähdet ehdolle kevään kuntavaaleihin?
2. Mikä on paras partioon liittyvä muistosi?

Venla Väli-Torala, 23
Myllykylän Harjuveikot, Heinola
Kansallinen Kokoomus

1. Olen ollut alakouluajoista asti kiinnostunut vaikuttamaan ympärilläni tapahtuviin asioihin ja nyt ensimmäisellä kaudellani valtuutettuna olen oppinut valtavan paljon kunnallisesta päätöksenteosta ja Heinolan asioista. Tahdon yhteiskunnallisesti täyttää velvoitteeni osallistumalla päätöksentekoon ja samalla olla mukana rakentamassa kotikaupungistani sen parhaan mahdollisen version.
2. Paras partioon liittyvä muistoni on Japanin Jamboreen avajaisista 2015. Ajatus siitä, että samalle pellolle on kasaantunut yli 33 000 samankaltaisia arvoja ja ajatuksia jakavaa porukkaa oli mieletön. Lisäksi tunnelma oli erittäin korkealla, kaikki olivat hyvällä tuulella ja ohjelma oli viihdyttävää. Juhlan jälkeen kuului ympäriltä lähinnä vain erimaalaisia partiolauluja, kun leirilippukunnat marssivat takaisin teltoilleen nukkumaan.

Alina Heywood, 22
Nuotiotytöt, Turku
Puolue: Vihreä liitto

1. Haluan olla tekemässä omasta kaupungistani parempaa paikkaa varsinkin nuorille. Olen kauan sitten kyllästynyt siihen, ettei nuoria oikeastaan näy päätöksenteossa, vaikka kaupungin tai kunnan palvelut ja valtuuston tekemät päätökset koskevat meitä eniten. Haluan olla tekemässä politiikasta lähestyttävämpää ja innostaa muita nuoria vaikuttamaan omalla esimerkilläni.
2. Tuoreena partiolaisena ja johtajana paras muistoni liittyy omaan seikkailijaryhmääni. Sydämeni suli, kun huomasin, että minusta oli tullut tärkeä aikuinen ja jonkinlainen isosisko meidän ryhmän seikkailijoille. He odottivat innolla koloiltojamme, ja minulla oli itsevarma olo iltojen vetämisestä.

Seija Piipponen-Pekola, 61
Maakotkat, Kotka
Puolue: Vasemmistoliitto

1. Haluan olla mukana tekemässä hyviä päätöksiä kaikkien kotkalaisten kannalta. Olen toiminut valtuutettuna kaksi kautta, ja haluan jatkaa työtä sen eteen, että tavoitellaan hyvää tulevaisuutta kaikille, ei vain harvoille.
2. Partioon liittyviä hyviä muistoja on paljon, koska olen liittynyt partioon jo 8-vuotiaana. Yksi parhaista lienee kuitenkin Kymenlaakson Partiopiirin syyskisat noin kymmenen vuotta sitten, joissa osallistuimme kirjavaan sarjaan kolmen hengen joukkueella. Nautimme luonnossa liikkumisesta ja otimme rennosti. Aikuispartiota parhaimmillaan! Toki myös lukuisat leirit nousevat partiouralta mieleen kultareunaisina helminä.

Hanna Lönnfors, 37
Porvoon Pooki, Porvoo
Puolue: Suomen ruotsalainen kansanpuolue

1. Haluan olla mukana vaikuttamassa etenkin lasten ja nuorten sekä perheiden elämään Porvoossa. Minua huolestuttaa sisäilmakysymykset, koulujen tulevaisuus sekä lasten ja nuorten lisääntyvä pahoinvointi. Ajattelen, että kunnallispolitiikka on juuri sitä lähellämme olevaa arkea. Myös esimerkiksi toimivan oppilashuollon turvaaminen sekä kunnan kaksikielisyys ovat tärkeitä asioita.
2. Itselleni koko partiotoiminta oli ihan uutta, kun lähdin mukaan akelaksi lapseni aloittaessa partion. Kaikkea kuitenkin oppii ja nyt voin todeta olevani kovin monta elämystä rikkaampi. Purjehdukset lippukuntamme omalla purjeveneellä ovat olleet hienoja kokemuksia. Omalla ryhmällämme oli yhdessä saman toimipisteen ryhmien kanssa itämaisen ruoan ilta, joka oli hieno partioilta. Lisäksi kesäleiri, jolla pääsimme niin melomaan kuin sup-lautailemaan oli hieno.

Joija Tikkanen, 41
Pornaisten Solmu, Pornainen
Puolue: Suomen Keskusta

1. Olen idearikas ja reipas vaikuttaja ja tykkään siitä, että kunnallispolitiikassa näen työni ja ideoideni jäljen konkreettisesti.
2. Paras partiomuistoni on ihan tältä joululta, kun joulupukki toi mukanaan paikallisen Kogi-ohjaajan ja aivan yllätyksenä kauan odotetut Kogi-nappulat ja huivin.

 

Juuso Ranne, 44
Mustavuoren Sissit, Kaarina
Puolue: Suomen Sosialidemokraattinen puolue

1. Paikallisvaikuttaminen on niin suoraa hyvän tekemistä läheisilleni sekä omalle asuinalueelle, että haluan tehdä oman osani nyt vielä, kun siihen pystyn. Haluan erityisesti nostaa kyläviihtyvyyden merkitystä. Kun omalle kylälle kasvaa vahva me-henki, on kaikki tekeminen merkityksellisempää ja aidompaa.
2. Polkupyöräretki Ahvenanmaalle oman lippukunnan kanssa. Se oli meille noin yläasteikäisille iso tempaus ja silloin tutustuin edelleen parhaimpaan partiokasvattajaan, jonka olen koskaan tavannut. Se oli silloin ekaa kertaa partiossa olevalle hieno havainto. Muuten kaarinalaiselle Ahvenanmaan rengastien kulkeminen oli oikein upeaa. Nukuttiin teltoissa, kamat kulkivat omien pyörien mukana ja ruuatkin valmistuivat yllättävän kelvollisesti – muistaakseni.

Fakta

  • Partioehdokkaaksi voi ilmoittautua kuka vain kuntavaaleissa ehdolla oleva, joka hyväksyy partion toimintaperiaatteet ja kuntavaalitavoitteet sekä on maksanut joko partion jäsenmaksun vuodelle 2020/21 tai liittynyt Partion ystäväksi.
  • Lue lisää: partioehdokkaat.fi.