Tarpojat Uudeltamaalta ja Kymenlaaksosta pitivät päiväkirjaa kesän partioseikkailuistaan.

Keittiöapua ja suppailua

Perjantai 16.7.2021, Kymenlaakson partiopiirin Kuohu-leiri

Hyvä lukija, tänään heräsimme kello 7.30 aamulla yhteiseen herätykseen. Herätyksen ja aamutoimien jälkeen lähdimme
lipunnostoon ja kun lippu oli nostettu, lähdimme lippuaukealta suoraan aamupalalle. Palasimme alaleiriin, jossa jäimme kahdestaan muiden ikäistemme lähdettyä Soljuu-ohjelmalaakson kuivan maan osuuteen. Teimme ajankuluksi solmukoruja.

Pian lähdimme kuitenkin keittiölle pestiin. Siellä pesimme kädet, laitoimme kumihanskat käteen ja aloimme tehdä leipiä. Kun leivät olivat valmiita, aloimme valmistautua ruuan jakamiseen. Itse söimme ennen kuin Loiske (meidän alaleirimme) saapui syömään. Kun ruuat alaleiriläisille oli jaettu, aloitimme tiskaamisen. Emme tosin ehtineet tiskata kauan, koska pestimme loppui ja oli kiire ohjelmalaaksoon.

Vaihdoimme uikkarit päälle ja lähdimme Soljuu-laakson vesiosuudelle. Siellä uimme, sukeltelimme snorkkelien ja
räpylöiden kanssa, kokeilimme naskalien toimintaa ja käyttöä sekä suppailimme ja meloimme kajakeilla. Yritimme hyvin epätoivoisesti myös tukkijuoksua.

Mette Kivenjuuri ja Miisa Kohvakka pääsivät kokeilemaan Kuohuleirillä esimerkiksi tukkijuoksua.

Palasimme leiriin ja pikaisen vaatteidenvaihdon jälkeen lähdimmekin jo ruokailuun. Kun palasimme leiriin ruokailun jälkeen, oli meillä vapaa-aikaa, joka kului rauhoittuen, nukkuen ja ponileikkiä leikkien. Löysimme illalla yhden lasinsirun telttamme edestä, joka johti kunnon lasinsirujen etsintäoperaatioon. Löysimme lopulta aika paljon lasinsiruja (huolestuttavaa!).

Sen jälkeen lähdimme iltapalalle, jota ennen olimme auttamassa leiriläisten käsienpesussa. Iltapalan jälkeen palasimme alaleiriin, jossa teimme iltatoimet ja menimme telttaan.Hiljaisuus alkoi kello 22:00, jonka aikana valvoimme hetken ja kävimme sitten nukkumaan.

Mette Kivenjuuri ja Miisa Kohvakka, tarpojat Myllykosken Koskikaroista

Fakta

Kuohu 2021 oli Kymenlaakson partiopiirin 15. piirileiri, joka järjestettiin piirin omalla leirialueella
Ruislehdonmäellä 12.–18.7.2021. Leiri kokosi melkein 300 partiolaista ympäri Kymenlaaksoa leireilemään.

Seikkailua ympäri Uuttamaata

Lauantai 10.7.2021, Järvenpää, Uudenmaan Partiopiirin Seikkailu-Valkama

Seikkailu alkoi Maakravun merihätä -rastilla, tosin merta ei ollut lähelläkään, joten Sepeteus taisi olla hieman pihalla asioista. Hänellä ei ollut rahaa maksaa satamamaksuja, joten etsimme hänelle rahat sataman sokkeloista. Sataman merikarhut olivat melkoisia pelureita ja laittoivat meidät viemään rahoja rataa pitkin. Lopulta saimme kasaan mukavat 452 grammaa (lasketaanko merillä raha grammoissa?) ja pääsimme eteenpäin kohti sataman huvituksia. Satamassa oli paljon merimiesten (ja naisten) mieleen olevaa viihdettä. Etsimme tynnyreistä Valkama-merkkejä, pelasimme sokkopingistä ja söimme pehmistä.

Seuraava rasti oli Järvenpään Metsänkävijöiden kololla, missä teimme outoja vänkyröitä legoilla ja yritimme saada muut tekemään samanlaisia pelkän puheen avulla. Tulokset olivat lähes siedettäviä. Ruokataukoa edelsi Pinkkipartion rasti Rantapuistossa, missä erottelimme tuhmat sanat sopivista ja aloimme solmimaan ystävyysnauhoja.

Illemmalla menimme pelaamaan kuplafutista Vanhankylänniemeen. Pallo kyllä oli, mutta maalit puuttuivat, joten peli meni pyörimiseksi ja törmäilyksi. Jotakin järkevääkin saatiin aikaan ja Järvenpäähän kohosi maailman isoin kesälumiukko!

Sunnuntai 11.7.2021, Porvoo

Seikkailupäivä numero kaksi alkoi autokyydillä Porvooseen. Aloitimme tärkeimmällä, eli söimme pehmikset. Sen jälkeen teimme Valkama-polttomerkit nahkaan (emme omaamme). Taiteilimme myös omat suklaasuukkokääreet. Kun muut tyytyivät värittämään foliota tusseilla, minä taittelin foliosta tikku-ukon suukon päälle.

Matka jatkui kävellen Porvoonjoen rantaan. Siellä odotti valtava SUP-lauta. Lähdimme melomaan vastatuuleen. Ja jotenkin ihmeessä myös palasimme vastatuuleen. Matkalla jokilaiva meni ohi ja tuuttasi meille. Minä tuuttasin takaisin.
Vaihdoimme SUP-laudan kahteen optimistijollaan, joilla kävimme hurjastelemassa joella. Meillä ei ollut purjeita, vain pelkkä miniairo peräsimen lisäksi. Edelleen kelluvat jollat palautettiin onnistuneesti laituriin.

Jättimäiselle SUP-laudalla mahtui paljon porukkaa. Kuvassa (edestä alkaen) Tuukka Messo, Matleena Messo, Paula Heikkilä, Teemu Heikkilä ja Miikka Messo.

Maanantai 12.7.2021, Helsinki

Seikkailu jatkui Helsingin kiipeilykeskukseen, jossa ohjeistuksen jälkeen osa lähti kiipeämään seinälle kuin vuohet, osa jäi alas ruikuttamaan. Kotimatkalla päätimme vielä poiketa Keravalla Sompion koululla. Koulun liikuntasalissa oli pallopelejä, iso läjä legoja ja vaakasuuntainen benjihyppy.

Vaikka kyseessä ei ollut varsinainen kilpailu, oli seikkailulla voittajat eri kategorioissa. Me seikkailimme useampana päivänä ja voitimme riippumatot. Kiitos Seikkailu-Valkama!

Miikka Messo, tarpoja Järvenpään Metsänkävijöistä

Fakta

Seikkailu-Valkama oli Uudenmaan Partiopiirin tapahtuma, jossa 600 osallistujaa kiersi erilaisia aktiviteettipisteitä ympäri Uuttamaata. Tapahtuma korvasi piirileirin, joka jouduttiin perumaan vallitsevan koronatilanteen vuoksi.