Nakkipiilot nuotiolla
Tarvikkeet:
- Torttutaikinalevyjä
- Nakkeja
- Tikku tai keppi paistamista varten
- Ota torttutaikinalevyt sulamaan pakastimesta ja sytytä nuotio.
- Kun nuotio on syttynyt, puolita sulaneet taikinalevyt.
- Laita yksi nakki paistotikkuun ja paista nakkia niin, että se hiukan ruskistuu ja lämpiää.
- Rullaa paistettu nakki yhden taikinapalan sisään. Työnnä nakkirulla napakasti paistotikkuun esimerkiksi rullan sivusta taikinan saumakohdasta.
- Paista nakkipiiloa käännellen nuotiolla. Taikina palaa herkästi, joten nakkipiiloa ei kannata paistaa kovin lähellä liekkejä. Lisäksi taikina vaatii jonkin verran. Eli vaikka taikina näyttää äkkiä ulkoapäin ruskistuneelta ja kypsältä, voi se vielä sisältä olla hiukan raakaa.
Vinkkejä:
Tämän reseptin voi toteuttaa myös sisäkeittiössä paistamalla nakkipiilot pellillä leivinpaperin päällä. Pidä nakkipiiloja uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia. Nakit voi myös vapaasti valita oman mieltymyksen mukaan ja vaihtaa esimerkiksi kasvisnakkeihin. Valmiin nakkipiilon voi nauttia halutessaan esimerkiksi ketsupin kanssa.
Yläkuva: Eeva Helle
Kuvitukset: Emma Heimonen