Messukylän Metsätyttöjen Jänikset- ja Metsätähdet-laumoilla on ollut tavallista jännittävämpi alkusyksy: he ovat vaihtaneet sudenpennuista seikkailijoiksi. Ennen syksyä laumat kokoontuivat vielä vanhojen ja uusien johtajien kanssa osallistumaan siirtymään, jonka jälkeen kaikista tuli virallisesti seikkailijoita!

Mikä on siirtymä?

Osana sudenpentuohjelmaa kuuluu siirtymä, jossa jutellaan yhdessä johtajan kanssa seikkailijaksi siirtymisestä ja tutustutaan seikkailijaohjelmaan. Samalla pääsee usein tutustumaan omaan seikkailijajoukkueeseen ja uusiin johtajiin, eli sampoihin.

Mitä siirtymässä tehtiin?

Sudenpentujen siirtymä oli lippukunnan omalla kesäretkellä. Ohjelmassa oli yöpyminen laavussa pienen vaelluksen jälkeen. Laavujen pystyttäminen oli haastava, mutta hauska urakka!

Mistä siellä juteltiin?

Seikkailijoilla lisääntyy vastuu partiossa. Osa oli sitä mieltä, että vastuun lisääntyminen pelottaa, kun taas toisten mielestä se on kivaa. Tulimme yhdessä siihen tulokseen, että vastuun lisääntymistä ei tarvitse pelätä. Se on vain pieniä juttuja, kuten esimerkkinä olemista sudenpennuille. Seikkailijana pääsee kuitenkin tekemään hauskempia ja haastavampia asioita kuin sudenpentuna. Seikkailijana pääsee ostamaan jo ihan oikein partiopaidan ja partiotervehdyksen saa tehdä kolmella sormella.

Mikä on ollut hauskinta sudenpentuna?

Laavujen pystyttämisen jälkeen piirsimme oman partiopolun. Tehtävänä oli muistella mitä kaikkea hauskaa ja mieleenpainuvaa partiossa oli tapahtunut sudenpentuna. Hauskinta partiossa ovat olleet retket kiipeilemään ja keilaamaan sekä leirit. Leireillä oli sattunut monta hauskaa kommellusta ja ne olivat jääneet erityisesti mieleen kaikilla!

Mitä seikkailijoissa tehdään? Selvisikö se siirtymässä?

Uusien seikkailijoiden toivelistalla olivat retket luontoon oman joukkueen kanssa, ratsastus, kaurakeksien leipominen, lelupäivä ja iltanuotio retkellä. Tutustuimme myös partiopaitaan ja merkkeihin, joita seikkailijat pääsevät suorittamaan. Uusia merkkejä ovat esimerkiksi ilmansuuntamerkit ja taitomerkit.

Oliko laavussa nukkuminen hauskaa?

Kaikkien mielestä laavussa nukkuminen oli kivaa ja kaikki nukkuivat sikeästi herätykseen asti!