Suomalaispartiolaiset ovat lähdössä partiomatkalle Nepaliin tämän vuoden lokakuussa. Ohjelmapaketin avulla kuka tahansa voi päästä mukaan Nepal-tunnelmiin myös Suomesta käsin.

42 partiolaista suuntaa Suomesta kohti Nepalia ensi lokakuussa. Suomen Partiolaiset ja Nepalin Partiolaiset ovat tehneet yhteistyötä jo 1970-luvulta lähtien, joten kyseessä ei ole ensimmäinen – eikä viimeinen – matka.

Tänä vuonna kompassi osoittaa kohti Annapurnaa, jonka korkein huippu kipuaa yli 8000 metriä merenpinnasta. Nepal 2018 -ryhmän tavoitteena on saavuttaa Annapurna Base Camp (4130 m). Vaelluksen lisäksi matkalla tutustutaan paikalliseen kulttuuriin, partioon ja kehitysyhteistyöhön.

Nepal on sisämaavaltio Aasiassa, Kiinan ja Intian välissä. Noin puolet Nepalin pinta-alasta sijaitsee Himalajan vuoristossa ja toinen puoli sen juurella. Nepalin alueella on kahdeksan maailman kymmenestä korkeimmasta vuoresta.

Värittyisikö myös sinun partiosyksysi Nepalilla?

Nepalin-partiomatkan lisäksi on saatavissa myös ohjelmapaketti, jonka kautta jokainen suomalainen partiolainen pääsee halutessaan osaksi Nepaliin suuntautuvaa partiomatkaa. Osallistuminen on mahdollista kokouksissa omalla kololla tai ryhmän/lippukunnan retkellä tai leirillä. Ohjelmapaketti tutustuttaa osallistujat nepalilaiseen kulttuuriin, luontoon ja ruokaan sekä haastaa kokeilemaan uusia asioita ja kohottamaan kuntoaan. Parhaita paloja omalta Nepalin-matkaltaan voi jakaa somessa.

Kuten vuorenhuippujen valloitus myös ohjelmapaketti koostuu erilaisista nousuista ja niihin liittyvistä aktiviteeteista. Vuorenvalloitus aloitetaan kaikille ikäkausille yhteisestä Nepal tutuksi -noususta, jonka jälkeen ryhmä valitsee muista nousuista itselleen sopivat aktiviteetit.

Ohjelmapaketti solahtaa luontevaksi osaksi jokaisen ikäkauden partio-ohjelmaa, jota tehdään nyt nepalilaisella twistillä. Sisupartiolaiset voivat valita itselleen sopivimman sekoituksen eri nousuja.

Mikä on teidän ryhmänne tapa osallistua Suomen Partiolaisten Nepal 2018 -partiomatkalle?

Ohjelmapaketti löytyy luettavaksi ja tulostettavaksi sivuilta https://partio-ohjelma.fi/ohjelmamateriaalia/

Seuraa meitä ja osallistu: @spnepal2018 #jakitkarkaa #spnepal2018