Kun poikkeustila jäädyttää perinteisen partiotoiminnan, apu löytyy teknologiasta ja ideoiden vaihtelusta 

Kaksi tyttöä ikkunan kahden puolen

“Ollaan kuukauden ajan pidetty tarpojille Instagram-livejä. Ollaan pyritty tekemään monipuolista sisältöä, joten ollaan muun muassa leivottu, geokätköilty, kerrottu jamboreesta ja retkeilty lähilaavulla. Lähetyksiä on ollut tosi kiva tehdä ja ne tuovat meille vaihtelua arkeen partiotauon aikana.”

Jenna Kallio ja Henna Hyytiä, Hollolan Hirvenhiihtäjät

lapsia suunnistamassa

“Minulla oli kaksi seikkailijaa apuna, kun käynnistimme etäpartion tekemällä sudenpennuille omatoimirasteja lähimaastoon. Kartat on kätketty lähtöpaikalle, ja tehtäviin vastataan kännykällä.
Rastit ovat olleet menestys. Tähän mennessä yli 30 sudenpentua ja perhepartiolaista on käynyt rasteilla vanhemman tai koko perheen kanssa.”

Antti Haapakangas, Pohjolan Pirteät

Kollaasi, jossa esim. partiohuivi ja Roihu-leirin tekijäkortti

“Teimme kuvakollaasit, joista omaani laitoin partiohuivini ja muut tärkeät partioasiat. Ensi viikolla on bingo, josta saa sitten aikanaan palkinnonkin. Partioviikon kakkukisa on siirretty syksylle, joten nyt pidämme kakkukestit, ja jokainen somettaa omista kakuistaan. Koko ajan on menossa myös #valpasretkeilee -somekampanja.”

Satu Huhtala, Vaajan Valppaat

kuvakollaasi

“Ensimmäisessä WhatsApp-kokouksessaan Merituikkujen seikkailijaryhmä Ilvekset pelasi Aliasta partiosanoilla. Jokainen pelaaja sai vuorollaan yksityisviestillä sanan, joka täytyi selittää ääniviestillä ja lähettää ryhmään. Lopuksi tehtiin virtuaalisisaruspiiri ja soitettiin YouTubesta Tää ystävyys ei raukene -kappale.

Toisella kerralla selvitimme salakirjoitusta ja pelasimme Seppo-peliä, jossa iltanuotion ympärille oli asetettu tehtäviä, joita saa ratkoa sunnuntaihin asti.

Partio-Aliaksen jälkeisenä päivänä lapset keksivät itse pelata elokuva-aiheista Aliasta kuvailemalla valitsemiaan leffoja emojien avulla.”

Ilona Larinkari, Merituikut

Kuvakaappaus Minecraftista

“Pelasimme Minecraftia Scoutlinkissä Järvenpään Scouttien seikkailijoiden kanssa. Build Battlessa oli aiheena muun muassa partiolippu.”

Marja-Terttu Sikiö, Järvenpään Scoutit

Kengät joen yllä

“Osallistuin sunnuntaina leirin neljätuntiseen Teams-suunnittelupalaveriin puhelimen kautta patikoiden samalla. Hyvin meni!”

Maja Löfgren