Nuorten hyvinvointi puhutti partioparlamentaarikkojen nokipannukahveilla

Partioparlamentaarikot ja Suomen Partiolaiset järjestivät kahdeksannet perinteiset nokipannukahvit 21.9. Pikkuparlamentin aukiolla.

Eduskuntatalon Pikkuparlamentin edustalla järjestetyillä Nuotiopannukahveilla tuotiin partiotunnelmaa keskelle Helsinkiä, keskusteltiin lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksista ja esiteltiin partioparlamentaarikkojen toimintaa. Kahveilla kävi kansanedustajia ja avustajia lähes jokaisesta eduskuntaryhmästä. Partioparlamentaarikkoja kahveilla edustivat puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie ja Inka Hopsu.

Partion eduskuntavaalitavoitteet herättivät keskustelua

Nuotiopannukahveilla keskusteltiin muun muassa Suomen Partiolaisten eduskuntavaalitavoitteista vuoden 2023 eduskuntavaaleihin. Partion vaalitavoitteissa nousevat esiin muun muassa harrastamisen merkitys nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämisessä ja nuorisoalan toimintamahdollisuuksien turvaaminen. Tavoitteissa alleviivataan myös laajaa panostusta nuorten hyvinvoinnin edistämiseen, nuorten vaikuttamismahdollisuuksia sekä ilmasto- ja ympäristökysymyksiä.

Kahvia kaadetaan kansanedustajille.

–  Haluamme partiossa tukea lasten ja nuorten kasvua aktiivisiksi kansalaisiksi ja edistää heidän äänensä kuulumista yhteiskunnassa, mikä nousee esiin myös eduskuntavaalitavoitteissamme. Olemme iloisia myös hyvästä yhteistyöstä partioparlamentaarikkojen kanssa ja heidän työstään, jonka kautta partio näkyy ja kuuluu myös eduskunnassa, iloitsee Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Siiri Somerkero.  

Partio on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toimintaan osallistuu vuosittain noin 65 000 lasta, nuorta ja aikuista. Partiota voi harrastaa lähes jokaisessa Suomen kunnassa. Suomen Partiolaiset ovat puoluepoliittisesti sitoutumaton järjestö, jonka tavoitteena on kasvattaa aktiivisia yhteiskunnan jäseniä.

Partioparlamentaarikot on Suomen Partiolaisista ja eduskunnassa työskentelevistä entisistä ja nykyisistä partiolaisista koostuva eduskunnan kerho. Partioparlamentaarikot kokoontuvat muutamia kertoja vuodessa ja järjestävät partiohenkisiä tapahtumia.

Kuvat: Jaana Hopeakoski, Laura Hurskainen