Partiolainen vaikuttaa kevään vaaleissa

Keväällä järjestetään kahdet vaalit: Suomeen valitaan uudet  kansanedustajat eduskuntavaaleissa 14.4 ja europarlamenttivaalit järjestetään 26.5.2019. Partio opettaa vaikuttamisen tapoja ja kasvattaa nuorista aktiivisia kansalaisia.

Tiesitkö, että vain alle puolet 18-24-vuotiaista äänesti viime eduskuntavaaleissa?

Jos nuoret eivät äänestä, muut päättävät myös nuorten tulevaisuudesta. Meillä partiolaisilla onkin tärkeä tehtävä kasvattaa aktiivisia kansalaisia, jotka haluavat ja osaavat rakentaa parempaa maailmaa. Vaalit näkyvät mediassa runsaasti ja nyt on hyvä aika tehdä myös partio-ohjelman vaikuttamiseen kannustavia aktiviteetteja lippukunnassa ihan jokaisen ikäkauden kanssa. Aktiviteettien avulla lapsille ja nuorille selviää muun muassa, että mistä vaaleissa päätetään ja kuka saa äänestää. 

Partioehdokkaat.fi -sivuilta löydät myös vaalien partioehdokkaat ja partion tavoitteet vaaleihin ja partioehdokkaat eduskuntavaaleissa.

partioehdokkaat.fi

Osallistu tapahtumiin!

Partion y-trainee kurssilaiset järjestävät äänestämiseen ja vaikuttamiseen kannustavia avoimia tapahtumia eri puolilla Suomea. Tule mukaan tai järjestä oma tempaus, mene vaalikojulle haastamaan ehdokkaita, someta vaaleista ja kannusta kaverit mukaan!

  • Pori, Puuvillan kauppakeskus la 16.3 klo 12-15 lisätiedot
  • Turku, Aurealian tilat la 23.3 klo 12-15 lisätiedot
  • Jyväskylän kävelykatu ti 2.4. aamulla
  • Helsinki, Töölön kirjasto ti 2.4 klo 17-19 lisätiedot