Partiolaiset mukana Pride-tapahtumissa

Lisätietoa partion osallistumisesta vuoden 2023 Pride-tapahtumiin

Nyt vietetään Pride-kuukautta! Osallistuminen Pride-tapahtumiin on tärkeä osoitus siitä, että jokainen on partioon tervetullut ja partio on kaikille turvallinen harrastus.

Partiolaisten osallistuminen Prideen on tärkeä viesti kaikille. Pride-tapahtumissa juhlitaan, kokoonnutaan yhteisönä ja muistutetaan siitä, että yhdenvertaisuuden eteen on vielä työtä tehtävänä. Pride on Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma. On tärkeää, että myös me partiossa osallistumme aktiivisesti ja varmistamme jokaiselle turvallisen paikan harrastaa.

Sateenkaariteemojen esiin tuonti ei ole puoluepolitiikkaa tai kannanotto vaan omien jäsenten edunvalvontaa ja toisaalta myös partion arvoista kertomista ulospäin. Partio on poliittisesti sitoutumaton yhdistys. Moninaisuuden huomioiminen tuo aina lisää tilaa kaikille, ei vain vähemmistöille.

Miten voi osallistua?

Helsingin Pride-viikolla Partioasemalla on sateenkaariliputus osoituksena liittolaisuudesta ja tuesta sateenkaareville nuorille. Partiolaiset osallistuvat Helsinki Prideen järjestämällä nyt jo perinteeksi muodostuneen kylttityöpajan Partioasemalla tiistaina 28.6. klo 17-20 (Facebook-tapahtuma) ja osallistumalla kulkueeseen lauantaina 2.7. (Facebook-tapahtuma).

Tämän vuoden Helsinki Priden teema on Kohtaamisia. Kulkue lähtee klo 12 Senaatintorilta, mutta kokoonnumme jo klo 11. Partiolaisille on oma osasto  Helsinki Pride 2022 -kulkueessa. Kulkueen kävelyblokin numero on 12. Partiolaisten osastoon ovat tervetulleita kaikki nykyiset ja entiset partiolaiset, sekä partiosta kiinnostuneet.  Partiolaisten osastoon mahtuu 50 henkilöä, mutta kaikki paikalle saapuvat voivat tietenkin osallistua kulkueeseen ja sen jälkeiselle piknikille. Asu vapaa, huivi suositeltava. Kulkue alkaa Senaatintorilta ja päättyy Kaivopuistoon, jossa myös piknik järjestetään.

Lisää tietoja kulkueesta (aikataulu, muodostuminen, turvallisuus ja esteettömys) löydät Helsinki Priden sivuilta osoitteesta: pride.fi/pride-week/kulkue/ Puistopiknikistä lisätietoja tarjolla osoitteessa: pride.fi/pride-week/puistopiknik/

Pride-tapahtumia järjestetään eri puolella Suomea ympäri vuoden, joten osallistumaan pääsee muulloinkin ja muissa kaupungeissa.

Myös lippukuntien osaamista halutaan lisätä ja esimerkiksi näiden ohjeiden avulla pääsette alkuun sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden huomioinnissa lippukunnassanne.

Pinkkipartio ry

Pinkkipartio on partiossa toimiva yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää tasa-arvoista partiotoimintaa riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta.

Pinkkipartio toteuttaa tarkoitustaan partiokasvatuksen keinoin järjestämällä tapaamisia, koulutuksia, yleisötilaisuuksia ja muita vastaavia tapahtumia sekä jäsenilleen että yhdistyksen ulkopuolisille henkilöille.

Pinkkipartio ry:n jäseneksi voivat liittyä kaikki yli 15-vuotiaat henkilöt. Voit tukea Pinkkipartion toimintaa jäsenyyden sijaan tai lisäksi myös ostamalla kannatusmerkin Pinkkipartion verkkokaupasta. (Jos haluat osoittaa tukesi Pride-viikoilla kannattaa kannatusmerkki tilata pikimmiten, sillä toimitusaika on noin 2 viikkoa.)

Seuraa Pinkkipartion toimintaa somessa:
Facebookissa: https://www.facebook.com/pinkkipartio
Instagramissa: https://instagram.com/pinkkipartio

Turvallisemman tilan periaatteet ja vihapuheesta vapaan keskustelun säännöt partion sosiaalisen median kanavissa

Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen ja samalla vastuu valita, mitä ja miten sanoo. Sateenkaariviestintä ja Pride-tapahtumat saattavat saada aikaan vilkastakin keskustelua. Kaikessa partion toiminnassa ja tapahtumissa tulee noudattaa turvallisemman tilan periaatteita sekä estää vihapuhetta, syrjintää ja häirintää. Sosiaalinen media ei ole tästä poikkeus vaan samat ohjeet pätevät myös digitaalisessa maailmassa. Partioihanteisiin kuuluu toisten ihmisten kunnioittaminen sekä ystävyyden rakentaminen yli rajojen.

Avoimen vuorovaikutuksen, oppimisen ja kohtaamisen tavoitteet toteutuvat paremmin silloin, kun jokainen tulee kohdatuksi omana itsenään, eikä kenenkään tarvitse pelätä syrjintää tai häirintää. Siksi pyydämme kaikkia sosiaalisen median kanavissamme keskustelevia noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita ja vihapuheesta vapaan keskustelun sääntöjä.

Tutustu periaatteisiin ja sääntöihin partion nettisivuilla.

Lisätietoa aiheesta:

https://seta.fi/
https://seta.fi/sateenkaaritieto/sateenkaarisanasto/
https://www.pinkkipartio.fi/
https://syrjinta.fi/syrjinta-ja-yhdenvertaisuus
https://tasa-arvo.fi/
https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/
https://trasek.fi/
https://intersukupuolisuus.fi/