Partioneuvosto hyväksyi partion tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman

Partioneuvosto järjestäytyi kaksivuotiskaudelle 2019–2020 ja hyväksyi kokouksessaan partion tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman 26.1.2019. Suunnitelman osana hyväksytyn partion moninaisuusvision 2021 mukaan jokainen saa harrastaa ja tehdä vapaaehtoistyötä partiossa kokematta häirintää tai syrjintää.

Partion tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmassa määritellään, miten tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden toteutuminen varmistetaan partiotoiminnassa ja miten Suomen Partiolaiset tukee valtakunnallisena keskusjärjestönä partiopiirejä ja lippukuntia toteuttamaan tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta harrastus- ja vapaaehtoistoiminnassa.

–  Olen todella tyytyväinen, että partiolle on vihdoin luotu päivitetty tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma. Suunnitelma sisältää innostavan vision, jonka mukaan partion tavoitteena on, että jokainen voi harrastaa tai tehdä vapaaehtoistyötä partiossa kokematta häirintää tai syrjintää. Haluamme aktiivisesti puuttua havaittuihin epäkohtiin ja luoda partiosta harrastuksen, johon kaikkien on helppo kuulua. Suunnitelma myös tukee hienosti partion kasvua ja liittymisen esteiden poistoa, Suomen Partiolaisten varapuheenjohtaja Lasse Roiha sanoo.

Kokouksessa valittiin myös partioneuvoston varapuheenjohtajat. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Arttu Tanner (Oulun Metsänkävijät, Pohjanmaan Partiolaiset) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Janne Heiskanen (Timanttipartio, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset). Kokouksen pöytäkirjaan voi tutustua sivulta: partio.fi/partioneuvosto.

Tasa-arvo ja yhdenmukaisuussuunnitelma löytyy partiota ohjaavista dokumenteista.

Partioneuvosto portailla lumisateessa
Partioneuvostoon kuuluu puheenjohtajan lisäksi 24 jäsentä. Partioneuvoston toimikausi on kaksi vuotta. Partioneuvosto koostuu piirien valitsemista partioneuvoksista. Kuva: Anna Enbuske