Puheenjohtaja Henri Backman edustaa partiolaisia Linnan juhlissa

Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Henri Backman osallistuu Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle 6.12.2023. Juhlien teemana on tänä vuonna ”Ajat vaihtuvat”.

Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Henri Backman.

”Arvostan kutsua suuresti ja koen, että se on meille kaikille partiolaisille. Kutsu kertoo, että partion hyvää ja tärkeää työtä lasten ja nuorten parissa arvostetaan. Olen etuoikeutettu, että saan edustaa kaikkia partiolaisia itsenäisyyspäivän juhlassa”, puheenjohtaja Henri Backman iloitsee.

Presidentinlinnaan on tänä vuonna kutsuttu noin 1 700 eri tavoin ansioitunutta vierasta eri puolilta Suomea. Presidentin kanslian tiedotteessa kerrotaan, että vieraina on muun muassa pitkän uran tehneitä henkilöitä, jotka ovat toimineet tienraivaajina, esimerkkeinä ja mentoreina. Lisäksi kutsuttuna on nuoria innovatiivisia osaajia, tulevaisuuden menestystekijöiden parissa työskenteleviä sekä yhteiskunnan ja arjen turvallisuuden takaajia. Erityistä huomiota on kiinnitetty tekoihin, joilla on tuettu lapsia ja nuoria.

”Partio osuu mielestäni hyvin kaikkiin juhlaan valittuihin teemoihin. Partio kasvattaa ja tukee lapsia ja nuoria vaikuttamaan yhteiskuntaansa ja tukemaan myös toisia. Partio on uudistuva liike, joka elää ajassa. Mieleen tulee monta partiolaista, jotka osuvat vieraslistan kuvaukseen. Vaikka edustan partiota, niin juhlissa on varmasti useita muitakin entisiä ja nykyisiä partiolaisia”, Backman arvioi.

Partiokin kehittyy ja uudistuu

Ajan muutos näkyy partiossakin. Järjestössä on käynnistynyt useita isoja projekteja, jotka tulevat uudistamaan tulevina vuosina mm. partio-ohjelman, partion digitaaliset järjestelmät sekä vapaaehtoisorganisaatiota. Ensi vuoden suurin tavoite on partion jäsenmäärän lisääminen. Kaikkien uudistusten tavoitteena on varmistaa, että partio pysyy elinvoimaisena ja pystyy tarjoamaan puitteet, joilla toteuttaa laadukasta ja ajanmukaista partiotoimintaa.

”Ensi vuonna keskitymme siihen, että saamme lisää lapsia ja nuoria mukaan partioon. Haluamme tarjota jatkossakin kaikille halukkaille hyvän ja turvallisen harrastuksen, joka antaa elämyksiä, muistoja ja ikuisia ystävyyksiä. Niitä on sitten kiva muistella aikojen vaihtuessa”, Backman toteaa.