Tasa-arvon nuotiolla – varustepakettien haku

Haluaisiko lapsesi lähteä ensi kesänä retkelle tai leirille mutta varusteet puuttuvat? Onko ryhmässäsi lapsia, joilla ei ole mahdollisuutta hankkia tarvittavia retkivarusteita?

Syksyllä 2018 #tasaarvonnuotiolla-kampanjan ja presidentti Sauli Niinistön valitsijayhdistykseltä saadulla tuella on hankittu varustepaketteja, joiden avulla ensimmäiset retket sujuvat hyvissä merkeissä. Paketeissa on mukana mm. rinkka, ulkoiluvaatteet, makuualusta ja makuupussi. Varustepaketit toimitetaan yhteistyössä Scandinavian Outdoorin kanssa, joka osallistuu myös sen tukemiseen.

Varustepaketit jaetaan 7-15 vuotiaille partiolaisille hakemusten perusteella. Hakuaika on 1.-24.3.2019. Paketit myönnetään perheille, joilla ei taloudellisista tai sosiaalisista syistä ole mahdollisuutta hankkia varusteita lapsille.

Hakulinkki avataan 1.3.2019. Hakulomakkeella kysytään perheen taloudellista tilannetta, minkä perhe-etuuksien piirissä hakija on ja mitkä tekijät ovat johtaneet tilanteeseen, esimerkiksi pitkäaikaissairaus, työttömyys tai muu sellainen.