Open badge

Read in English >>

 


Sähköinen osaamismerkki kertoo osaamisesta modernisti

Sähköinen osaamismerkki tekee näkyväksi osaamisen, joka on hankittu koulu- tai työelämän ulkopuolella. Merkkiin on mahdollista liittää osaamisesta myös todisteita, jotka osoittavat, millaisella näytöllä merkki on ansaittu. Vuonna 2019 partiossa on haettavissa 13 erilaista osaamismerkkiä. Merkin saaja omistaa merkkinsä ja voi valita, mitkä merkit hän julkaisee. Merkkejä voi myös ryhmitellä julkaistavaksi portfolioksi. Osaamismerkkejä käytetään järjestöissä, kouluissa ja työpaikoilla kansainvälisesti. Merkin saaja löytää kaikki eri tahoilta saamansa merkit yhdestä paikasta.

International Experience Badge

Osaamismerkki myönnetään henkilölle, jolla on kokemusta kansainvälisestä toiminnasta. Hän osaa verkostoitua kansainvälisesti ja kommunikoida eri kulttuureista tulevien kanssa. Hän on kiinnostunut monipuolisesti kulttuureista ja globaalista ympäristöstä. Hän haluaa rakentaa ystävyyttä yli rajojen.

Hae International Experience Badge -merkkiä tästä!

Sök på International Experience Badge här!

Earn an International Experience Badge here!


Hae osaamismerkkiä piirileiripestistäsi

Millaisessa tehtävässä toimit piirileirillä? Leiripesteistä on tarjolla erilaisia merkkejä: Ryhmän johtajana leirillä, Ohjaajana leirillä, Vapaaehtoisena tapahtumassa ja Osaamista vapaaehtoistyöstä. Tutki mikä merkki sopii sinun pestiisi ja hae merkkiä.

Leirien osaamismerkkejä haetaan tästä!


Partiosta potkua opintoihin ja kesätyönhakuun

Osaamismerkit

Lauri on toiminut kaksi vuotta lippukuntansa sihteerinä. Pestistään hän on saanut sähköisen Yhdistyksen sihteeri -osaamismerkin. Merkin ja siihen liittyvien todisteiden avulla Lauri pystyy näyttämään yhdistyksen sihteerinä hankittua osaamistaan monipuolisesti ja voi liittää merkin esimerkiksi CV:hen.

Opinnäytetyö

Lauri valmistuu vuoden päästä ammattikorkeakoulusta. Hän on keskustellut ohjaajansa kanssa opinnäytetyön tekemisestä partioon liittyvästä aiheesta. Lauri tekee tutkimuksen, johon hän haastattelee partiolippukuntia.

Harjoittelu

Lauri oli vapaaehtoisena Roihu-leirillä leirin toimistopäällikkönä. Hän sopi etukäteen oppilaitoksen kanssa tekevänsä kahden viikon leiripestinsä osana ammattikorkeakouluopintoihinsa kuuluvaa harjoittelujaksoa.

Kesätyönhaku

Viime kesänä kesätöitä hakiessaan Lauri pohti, miten hän voisi mahdollisimman hyvin tuoda esiin toimeen tarttuvan asenteensa sekä partiossa oppimansa asia, jotka liittyvät hänen hakemiinsa kesätyöpaikkoihin. Lauri onnistuikin saamaan mieluisan kesätyön!

Pisteitä koulutuksista

Lauri kävi viime vuonna partiojohtajan peruskoulutuksen sekä osallistui kesällä veneenohjaajakurssille. Koulutuksista hän on saanut Opintokeskus Siviksen myöntämät todistukset, joiden avulla Laurin ammattikorkeakoulu on hyväksilukenut kurssit osaksi hänen vapaavalintaisia opintojaan. Partiojohtajan peruskoulutuksesta Lauri sai kaikki 7 opintopistettä ja veneenohjaajakurssista oppilaitos huomioi tutkintoon 3 opintopistettä.


Partio työelämätaitojen opettajana

Partiotoiminnasta saa paljon erilaisia työelämässä tarvittavia taitoja. Videosoittolistassa partiolaiset kertovat millaisia.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Kliffa2018 leirillä kuvattiin TAT:n ja partion yhteistyönä videoita nuorten harrastustoiminnassa hankkimista työelämätaidoista. Tässä videokoosteessa kerrotaan esim. miten partiossa hankitulla osaamisella voi saada kesätyöpaikan, kuinka oma ammattiura voi löytyä harrastuksen kautta, millaisia ongelmanratkaisutaitoja partiolaisilla on ja miksi oman osaamisen tunnistaminen on tärkeää. Videolla kerrotaan myös partiotoiminnassa syntyvistä sosiaalisista taidoista sekä siitä mitä itseohjautuvuus on. #kovaaosaamista

YouTube-videot edellyttävät kaikkien evästeiden sallimista. Muuta evästeasetuksia.


Finnjamboreelta osaamista mistä alasta tahansa

Finnjamboree Roihulla vuonna 2016 oli pesteissä tekijöitä kaikista yhteiskunnan osa-alueista. Monen alan opiskelijat saivat leiripestistään osan opintoja tai työharjoittelupisteitä.


Partio-ohjelmasta saa hyviä työelämässä tarvittavia taitoja

Partiossa työelämätaitoja voi harjoitella monessa aktiviteetissa. Samoajaohjelman pakollisissa ja vapaavalintaisissa taskuissa on todella paljon aktiviteetteja, joita tekemällä voi harjoitella työnhaussa tarvittavia taitoja. Osa aktiviteeteista on nopeita ja itsenäisesti tehtäviä. Jotkut aktiviteetit vaativat pidemmän ajan, jotkut koko samoajaryhmän osallistumista ja jotkut taas on parasta tehdä luotsin kanssa yhdessä. Katso valmiit vinkit työnhakutaitojen kehittämiseen www.partio-ohjelma.fi/duuni


Osaaminen

Partiossa toimiessa kertyy paljon taitoja ja osaamista, josta on hyötyä myös muussa elämässä. Me partiolaiset emme ole kovin tottuneita kertomaan siitä, mitä olemme partiossa oppineet. Tähän tarkoitukseen luotuja työkaluja löydät näiltä sivuilta.

https://www.partio.fi/lippukunnille/pestien-tuki/osaaminen/osaamismerkit/

https://www.partio.fi/lippukunnille/pestien-tuki/osaaminen/opintopisteytetty-todistus-partiokoulutuksesta/

https://www.partio.fi/lippukunnille/pestien-tuki/osaaminen/tieda-mita-osaat-tyokalu-samoajalle-ja-vaeltajalle/