Yleinen Lpk:n johtaminen Turvallisuus

Henkisen turvallisuuden tärkeys partiotoiminnassa

Tärkeää aihetta käsiteltiin valtakunnallisessa johtokolmikoiden tapaamisessa maaliskuussa partion turvallisuusverkoston esittelemänä.

Mukavasti yhdessä -ohje

Partion Turvallisesti yhdessä -kokonaisuuden tavoitteena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia, lapsen oikeuksien toteutumista ja partiotoiminnan laatua. Kiusaamisen ehkäisyyn ja siihen puuttumiseen löytyy vinkkejä ja keinoja Mukavasti yhdessä-ohjeesta.

Puuttumisen Portaat – opas kiusaamiseen puuttumiseen

Seitsemän askelman toimintaohje Puuttumisen Portaat on tarkoitettu tilanteisiin ryhmässä, jossa ilmenee ei-toivottua käytöstä: kiusaamista, häiritsemistä tai sääntöjen rikkomista. Ohjeen ongelmatilanteisiin ovat kirjoittaneet Pohjan Veikkojen turva-aikuiset.

Mielen hyvinvointi partiossa –materiaali

Partiossakin kohtaa erilaisia mielenterveyden haasteita. Omaan ja muiden mielenterveyteen liittyviä asioita ja haasteita on koottu verkkosivuille.

Nuoren mielen ensiapu -koulutus

Partiossa järjestetään Nuoren mielen ensiapu eli NMEA-koulutusta. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat 7‒18-vuotiaiden lasten ja nuorten kanssa työnsä tai harrastuksensa kautta. Koulutukset löydät partion tapahtumakalenterista.

Kaikki työkalut ja materiaalit löytyvät verkkosivuilta partio.fi/turvallisuus

Tästä voi ladata johtokolmikkotapaamisessa nähdyn materiaalin: