Partio-ohjelma Pestien tuki Lpk:n johtaminen Yleinen

Onnea uudesta pestistä lippukunnanjohtaja, pestijohtaja ja ohjelmajohtaja!

Hei uusi johtokolmikon osanen! Ihan huippua, että olet lähtenyt uuteen pestiin. Yhdessä koko johtokolmikkonne voimin teette ihan hurjan tärkeää työtä ja varmistatte, että lapset ja nuoret paikkakunnallanne pääsevät partioon. Kiitos!

Tähän on koottu vähän työkaluja ja apua pestisi toteuttamiseen. Muistathan, että kaikki työkalut ja kaaviot on tehty pestien tueksi ja helpotukseksi. On ehdottoman sallittua soveltaa – jättää pois juttuja, jotka eivät tunnu sopivilta teidän lippukuntaanne, muokata pestien sisältöjä ja jakaa tehtäviä eri tavalla kuin malleissa ja niin edelleen. Tärkeintä on, että saatte tehtäviä jaettua lippukunnassa niin, että pyörät pysyvät pyörimässä ja partiotoiminta on laadukasta, mutta toisaalta pestit ovat ihmisen kokoisia ja niihin saa apua ja tukea.

Muistakaa näin heti pestin alussa istua alas ja sopia mitä työnjako juuri teille merkitsee. Tulostakaa pestit ja merkkailkaa sinne, mitkä jutut just teidän lippukunnassanne ovat niitä tärkeimpiä, ja mistä voi ehkä tarvittaessa vähän nipistää. Vinkkejä Johtamisen työnjako -sivulla.

Huomaa myös, että partiojohtajajatkokoulutuksen (Ko-Gi) ja Value Based Leadership -koulutuksen (VBL) ilmoittautuminen aukeaa 1.2. Koulutusten avulla oman johtajuuden voi nostaa ihan uudelle tasolle!

Linkkivinkkejä lippukunnanjohtajalle

Puhtia partioarkeen pestijohtajalle

Oivalluksia ohjelmajohtajalle

  • Joko ohjelmajohtajan homma on sinulle ihan selvä, vai pohditko vielä mistä lähteä liikkeelle? Paljon tietoa ohjelmajohtajan pestistä sekä erinomainen muistilista täällä. Muistathan kuitenkin, että pitkä muistilista ei tarkoita sitä, että sinun on huolehdittava kaikista listan asioista. Mieti, mitä voisit delegoida ikäkausivastaaville, mitkä asiat teidän lippukunnassanne voisi jättää vähemmälle huomiolle, ja mitkä taas ovat sellaisia, joihin on tärkeintä paneutua? Hyvinvoiva ohjelmajohtaja on avain myös hyvinvoiviin ryhmänjohtajiin ja parempaan partiokasvatukseen.
  • Ovathan partio-ohjelma.fi -sivusto ja sen toteutusvinkit jo tuttuja lippukuntanne johtajille? Kun oma vinkkipankki on tyhjä, kannattaa kurkata, miten joku muu on aktiviteetin tehnyt. Muistakaa myös jakaa omat kuningasideat! Samasta osoitteesta löytyvät vinkit myös etäpartioon ja vuosittain vaihtuvaan ohjelmapainotukseen.
  • Murehditko jonkun ikäkauden partiokasvatusta? Usein varsinkin samoaja- ja vaeltajaohjelman kanssa saattaa olla haasteita johtuen jo siitä, että heidän määränsä lippukunnassa on sen verran pieni. Löytyisikö alueellisesta yhteistyöstä vastauksia tähän? Oletteko jutelleet asiasta alueenne lippukuntien kesken? Kannattaa kannustaa luotsit myös liittymään facebook-ryhmään Luotsaaminen – partio; siellä on tarjolla erinomaista vertaistukea!
  • Partion iltateet ja iltakipinät sisältävät hurjasti vinkkejä ohjelmajohtajien lisäksi ryhmien johtajille ja ikäkausivastaaville; oikeastaan ihan kaikille, jotka partiokasvatuksen kanssa tavalla tai toisella toimivat. Vinkkaa sinäkin lippukuntanne johtajille, lista täällä.
  • Muistathan: partiokasvatuksen kenttä on täynnä toinen toistaan upeampia projekteja. On erilaisia painotuksia, huikeita retki-ideoita ja uskomattomia aktiviteetteja. Kaikkeen ei kuitenkaan tarvitse taipua, ja usein vähempikin riittää. Muista myös nauttia partiosta!