Jo yli 70 vuotta suomalaisten joulussa mukana ollut partiolaisten adventtikalenteri on kiinnittänyt positiivista huomiota raikkaalla merimaisemallaan. Kalenteri muistuttaa käyttäjäänsä suojelun tarpeessa olevasta Itämerestä ja tuo samalla lämmintä joulun tunnelmaa uudenlaisessa miljöössä.

Elina Warsta pitelee kuvittamaansa adventtikalenteria
Elina Warsta kuvitti partiolaisten adventtikalenterin vuonna 2018

 

Kalenterin jo toistamiseen kuvittaneelle Elina Warstalle adventtikalenterilla on ollut tärkeä rooli joulussa aina lapsuudesta saakka oman askartelun ja luukkujen avaamisen muodossa. Kalenterikuvitusta suunnitellessaan hän muisti lapsuudestaan kalenterin, jossa oli laiva.

Se oli minusta aivan mahtava! Meri on merkittävä osa luontoamme ja Itämeri on suojelun tarpeessa, joten halusin tuoda sen kalenteriin. Toisella kuvituskerralla uskalsin kokeilla uutta rohkeammin ja luoda uuden miljöön adventtikalenteriin.

Partiolaisten meriaiheinen adventtikalenteri 2018, kuvittaja Elina WarstaAdventtikalenteri ilahduttaa lapsia

Warsta suunnitteli kalenterin kuvituksen tänäkin vuonna lapsia ajatellen: mitä lapsi haluaisi löytää luukkujen takaa? Mikä tuo hyvän mielen luukun avaajalle?

”Koen vahvasti, että vaikka kalenterin ostavat aikuiset, sen pääkohderyhmä ovat lapset”, Warsta toteaa. Adventtikalenteri onkin täynnä tilanteita ja hahmoja, joihin lapsi voi samaistua.

Jouluvalot saavat loistaa ikkunoissa melkein kevääseen saakka

Warsta kertoo viettävänsä joulua perinteisesti perheen kesken. Jouluvalot saavat loistaa ikkunoissa melkein kevääseen saakka. Kuten monessa perheessä, joulu muodostuu ruuasta, saunomisesta, lepäämisestä, kynttilöiden polttamisesta, lasten joulutunnelmoinnista – ja joulustressistä.

”Osa joulun viettoani on myös joulustressistä pois oppiminen. Kerran olin jouluna kipeänä, ja se oli opettavainen kokemus. Joulu onnistui silti, vaikka kaikki ei ollutkaan viimeisen päälle”, Warsta päättää.

**

Partiolaisten perinteinen adventtikalenteri on siivittänyt joulun odotusta monissa kodeissa jo yli 70 vuoden ajan. Adventtikalenterin kuvittajat ovat olleet kautta aikain oman aikansa tunnettuja kuvittajia. Kalenterin on kuvittanut muun muassa Ulla von Wendt, Camilla Mickwitz, Virpi Pekkala ja Timo Kästämä. Adventtikalenterien myyntiaika on 15.10.–5.12.

Partio on täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä. Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja. Vapaaehtoisemme antavat vuosittain yli 3 miljoonaa tuntia aikaansa lasten ja nuorten partioharrastamisen mahdollistamiseksi. Tämä vastaa yli 1800 nuorisotyöntekijän työpanosta.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity