Retkeilyn ABC on erittäin kattava tietopaketti retkeilystä niin aloitteleville retkeilijöille kuin kokeneemmille eränkävijöillekin. Sivustolta löytyy paljon hyödyllistä tietoa myös partiolaisille.

Retkeilyn ABC -sivustolle on koottu tietoa monenlaisista kokonaisuuksista. Sieltä löytyy vinkkejä esimerkiksi päiväretkelle, ensimmäiselle yöretkelle, vaativammalle vaellukselle, talviretkeilyyn, vesillä liikkumiseen ja lasten kanssa retkeilyyn.

Sivusto sopii erinomaisesti tietolähteeksi myös partiolaisille. Sieltä voi kerrata esimerkiksi jokamiehenoikeuksiin ja -velvollisuuksiin liittyvät asiat. Myös suunnistamisesta on koottu sivuilla hyvin tietoa. Nykytekniikan varjolla ei pidä unohtaa, että suunnistustaito on avain turvalliseen liikkumiseen luonnossa. Se on perustaito, joka jokaisen luonnossa liikkujan olisi hyvä hallita.

Riittävä ravinto pitää retkimielen yllä

Sivuilta löytyy myös kattava tietopaketti retkiruuasta ja retkiruokaopas, jota myös partiolaiset ovat olleet tekemässä. Retkiruokaosio auttaa suunnittelemaan ja toteuttamaan niin lyhyen päiväretken kuin pidemmän vaelluksenkin ruokailut. Retkelle lähtiessä kannattaa muistaa, että mitä pidempi retki on kyseessä, sen tärkeämpää on hyvä ravitsemus. Maukas, ravitseva ja riittävä ruoka auttaa jaksamaan vaelluksella, ja miellyttävät ruokahetket virkistävät mieltä.

 

Retkeilyn ABC on osa Metsähallituksen Luontoon.fi-sivustoa. Retkeilyn ABC:ta tuottavat Suomen Partiolaiset ja Suomen Latu yhdessä Metsähallituksen kanssa.