Sosiaalisen median pestissä Saara Korhonen, 17, on huomannut, että viestintä on hänen juttunsa. Intoa ovat vain kasvattaneet erilaiset koulutukset ja mielenkiintoisiin ihmisiin tutustuminen.

Lähes jokainen tämän päivän nuori hallitsee kyllä Instagramin ja Snapchatin käytön, mutta Saara Korhosesta, 17, on partiopestinsä ansiosta tullut oikea someguru. Hän päätyi tekemään partioviestintää kolme vuotta sitten, kun huomasi, että Roihu 2016 -leirin avoimia pestejä mainostettiin – yllätys, yllätys – sosiaalisessa mediassa.

– Hain somettajaksi aika viime tingassa ja pääsinkin pestiin. Leirin jälkeen minulta kysyttiin, että haluanko jatkaa SP:n omassa sometiimissä. Roihulla olin mukana Twitter-tiimissä, mutta sen jälkeen halusin vaihtaa Snapchatiin.

Oikeasti partiolaisilla ei tuossa vaiheessa edes ollut omaa Snapchat-tiliä. Korhonen ja muut tiimiläiset loivat sellaisen ja keräsivät tilille oikein mukavan seuraajamäärän. Viimeksi, kun Korhonen kurkkasi tilastoihin, hänen postaamaansa kuvaa oli katsottu 1100 kertaa.

Tilastointi ja Excel-taulukot ovatkin tulleet Korhoselle varsin tutuiksi, sillä ne kuuluvat Snapchat-tiimiläisten pestinkuvaan siinä missä sisällön suunnittelu ja itse kuvaaminenkin. Aivan luonnostaan tätä kaikkea ei tarvitse osata, vaan kuten muillekin partion vapaaehtoisille, myös sometiimiläisille tarjotaan pestissään tukea ja koulutusta.

– Olen oppinut paljon taktisesta ja strategisesta viestinnästä ja siitä, miten tietylle kohderyhmälle tehdään kiinnostavaa sisältöä. Syksyllä pääsin SP:n markkinoinnin ja viestinnän koulutukseen, jossa oli ihan asiantuntijoita paikalla. Pestini on kestänyt sen verran pitkään, että kyllä tämän voi jo CV:hen laittaa, Korhonen tokaisee.

Tytön viestintätaidot tulevat syvenemään entisestään tammikuun YSP-kurssilla, jota hän odottaakin jo innolla.

– Odotan, että pääsen tutustumaan uusiin ihmisiin, joilla on samoja mielenkiinnonkohteita kuin minulla. Uskon myös, että tulen oppimaan paljon uutta esiintymislinjalla, joka on minulle uusi aluevaltaus.

Korhonen sanoo, että viestintä on ehdottomasti hänen juttunsa, ja niin taitaa olla partio ylipäätäänkin.

– Meillä on tosi hyvä porukka pyörittämässä sosiaalista mediaa, ja sitä tehdessä pystyy olemaan tekemisissä ihmisten kanssa tosi laajalla alueella. Jos saisin jutella Baden-Powellin kanssa, niin ensimmäisenä sanoisin kiitos. Partio on parasta.

 

Keskiviikkona 5. joulukuuta vietetään Kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää ja sen kunniaksi nostamme esiin vapaaehtoistyön sankareita. Partio on harrastus ja vapaaehtoistyö, joka antaa paljon ja jossa oppii aina uutta! Suomen Partiolaisten avoimia vapaaehtoispestejä voi hakea 22.11.-10.12.2018. Perehdytys tehtäviin järjestetään tammikuussa 2019. Tule mukaan! Avoimet pestit: partio.fi/pestit