Partioviikko vuoden 2021 malliin

Tällä viikolla 19.–25.4. vietetään valtakunnallista Partioviikkoa. Tänä vuonna jo toinen peräkkäinen pandemiakevät on innostanut partiolaiset ympäri Suomen kehittämään uudenlaisia, turvallisia tempauksia, joilla harrastusta ja vapaaehtoistyömahdollisuuksia esitellään etenkin uusille aikuisille.

 ”Partion visio on tarjota jokaiselle nuorelle taidot muuttaa maailmaa. Jotta yhä useampi lapsi ja nuori voi saada mahdollisuuden partioharrastukseen tarvitsemme mukaan myös lisää aikuisia tekemään vapaaehtoistyötä tämän yhteisen päämäärämme eteen. Aikuisille partio tarjoaa yhteisön, jossa tehdä merkityksellistä vapaaehtoistyötä samat arvot jakavien kanssa”, kertoo Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Siiri Somerkero.

Kekseliäitä tapahtumia tarjolla Partioviikolla

Isä ja lapsi perhepartiossa kännykälle hymyillen
Partioviikolla 2021 on tarjolla myös kaikille avoimia virtuaalitapahtumia. Kuva: Susanna Sillanpää

Lippukunnat ja piirit ympäri Suomen kutsuvat nyt aikuiset tutustumaan toimintaansa. Osaan Partioviikon tapahtumista voi osallistua kätevästi kotisohvalta, ja osa järjestetään paikallisesti koronarajoitukset huomioiden. Ympäri Suomea on keksitty mitä innovatiivisimpia tutustumistapahtumia aikuisille. Joillakin paikkakunnilla voi osallistua esimerkiksi omassa aikataulussa toteutettaviin pelillisiin maksuttomiin seppo.io rastiratoihin.

Katso kaikki Partioviikon tapahtumat: partio.fi/nyt/aikuisille/tutustu-tapahtumissa/

Partiosta ikimuistoisia elämyksiä kaikille

Partiotoiminnan kautta kuka tahansa, iästä riippumatta, voi saada uusia ystäviä, ikimuistoisia elämyksiä ja oppia hyödyllisiä taitoja monipuolisissa koulutuksissa. Partiotoiminta on Suomessa kaikille avointa. Toimintaan voi osallistua etniseen tai kulttuuriseen taustaan, kieleen, uskontoon tai vakaumukseen, toimintakykyyn, sukupuoli-identiteettiin, sukupuolen ilmaisuun tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta.

Partioviikko on mainio tilaisuus tuntea harrastusylpeyttä ja jakaa omia ikimuistoisia partiomuistojaan, sekä muistuttaa myös lahjoitus- ja vapaaehtoistyömahdollisuuksista omille tutuilleen.

Hyvä harrastus on yksi parhaista keinoista torjua yksinäisyyttä. Partiossa halutaan varmistaa, että raha ei ole este kenenkään partioharrastukselle. Jokainen lapsi ja nuori ansaitsee mieluisen harrastuksen. Jotain, missä saa kuulua ryhmään, kokea onnistumisia ja tuntea itsensä merkitykselliseksi. Partion ystävät -rahastolle voi tehdä lahjoituksia, joiden avulla edistetään lasten tasa-arvoisia mahdollisuuksia harrastaa myöntämällä jäsenmaksuvapautuksia sekä leiristipendejä. Kuukausilahjoittajat voivat myös kohdentaa osan tuestaan valitsemalleen lippukunnalle.

Partiossa jokainen oppii ja kehittyy omaan tahtiin omia mielenkiinnonkohteitaan painottaen. Tyypillisten partiossa opittavien käytännön taitojen lisäksi myös kestävä ja vastuullinen toiminta, niin luonnossa kuin arjessakin, sekä johtamistaidot kehittyvät tämän monipuolisen harrastuksen parissa.

Paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä

Seikkailuja myös aikuisille teksti sekä #partioscout ja piirretty nuotio sekä kuusipuitaPartio on Suomen suurin nuorisojärjestö, joka haluaa myös tarjota aikuisille parhaan paikan tehdä vapaaehtoistyötä. Vaikka useimmat aloittavat partion lapsina, aikuisiakin tarvitaan. Aikuisen rooli partiossa on toimia vapaaehtoisena ja harrastuksen mahdollistajana lapsille ja nuorille. Arvokasta vaapaaehtoistyötä on yhtälailla lippukunnan viikkotoiminnassa avustaminen, kuin projekti-, piiri- ja keskusjärjestöpestitkin.

Partiotoiminnan ytimessä on vapaaehtoisvoimin järjestettävä toiminta, jonka tavoitteena on antaa taitoja ja tahtoa muuttaa maailmaa. Siksi onkin ensisijaisen tärkeää, että partiossa vapaaehtoiset voivat hyvin, ja saavat toiminnasta voimaa omaan arkeensa. Vuosittain partioon liittyy jopa puolitoista tuhatta uutta aikuista – ja toivomme tämän määrän kasvavan vuosi vuodelta. Partio tarjoaa merkityksellisyyttä, toimintaa luonnossa ja yhteisön, johon kuulua – partiosta löytyy paikka jokaiselle.” Siiri Somerkero toteaa.

Lisätietoa partiosta kiinnostuneille:
Partioviikon tutustumistapahtumat 19.-25.4.2021
Partion voi aloittaa ensi kertaa aikuisenakin
Partioon voi palata vuosien jälkeenkin
Minkälaista partio on vapaaehtoistyönä?
Perhepartio sopii alle kouluikäisten kanssa
Näin liityt partioon

Information om Scoutveckan 2021 på svenska

Partioviikon jälkeen: Valtakunnallisia tapahtumia uusille aikuisille
Tervetuloa partioon – tutustumisilta ma 3.5.(lisätietoa Facebook-tapahtumassa)
Welcome to Scouting in Finland – englanninkielinen tutustumistapahtuma ke 5.5. (lisätietoa Facebook-tapahtumassa)


Partioviikko on vuosittainen tapahtumaviikko, jolloin partiolaiset osoittavat harrastusylpeyttä tavallista enemmän. Partioviikolla järjestetään paljon erilaisia tapahtumia sekä partiolaisille että partiosta kiinnostuneille.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity