Jäsenhankinta

Aikuisrekryä voit tehdä myös koneen ääreltä

Kasvotusten kaunihimpi, mutta aikuisrekryn suhteen on paljon, mitä voit tehdä kotoa käsin vaikka heti.

Tarkista verkkosivut

Varmista, että verkkosivunne ja sometilinne ovat ajan tasalla ja näyttävät hyvältä. Päivitä yhteystiedot ja vaihda tuoreet kuvat. Kerro verkkosivuillakin mahdollisuudesta lähteä aikuisenakin mukaan toimintaan. Listaa verkkosivuille pestejä, jotka kaipaisivat tekijää. Kerro lyhyesti tehtävistä, niiden kestosta ja siitä, miten saa lisätietoja tai voi ilmoittaa kiinnostuksestaan hommaan. Listaa mukaan myös pienemmät tehtävät ja talkoot, joihin kaivataan osallistujia. Toivota selkeästi tervetulleeksi uudetkin tulijat.

Tarkista myös, että Kuksassa on oikeat yhteystiedot, jäsenhakemusten käsittely sujuu Kuksassa ja partio.fi-sivujen lippukuntahaku antaa oikeita tietoja.

Ota yhteyttä henkilökohtaisesti

Henkilökohtainen yhteydenotto on tehokkain keino saada uusia mukaan. Haasta jokainen johtaja laittamaan viesti tai soittamaan ainakin yhdelle kaverilleen tai tutulleen, joka voisi olla kiinnostunut partiosta. Ottakaa myös yhteyttä niihin johtajiin, jotka eivät ole hetkeen olleet aktiivisesti mukana ja kysykää takaisin mukaan. Onko joku lasten huoltajista joskus osoittanut kiinnostusta tulla mukaan toimintaan itsekin? Ole yhteydessä häneenkin!

Viestitä huoltajille

Mukana olevien lasten huoltajia kannattaa kysyä mukaan auttamaan toiminnassa vaikka pienelläkin panoksella. Huoltajia voi lähestyä sähköpostilla, viestillä whatsapp-ryhmään tai muulla parhaaksi katsomallanne tavalla. Voitte miettiä, minkälaisia erilaisia hommia voisitte tarjota huoltajille kämpän talkoista tai tapahtuman muonituksesta ryhmän vetämiseen. Voit myös kutsua huoltajat huoltajainiltaan etänä tutustumaan lapsen harrastukseen ja siihen, miten huoltajana voi osallistua.

Markkinoi somessa

Kerro lippukunnan somekanavissa mahdollisuudesta lähteä mukaan aikuisenakin. Onko teillä aiemmin toimintaan aikuisena mukaan tulleita? Tee postaus, jossa he kertovat, mitä ovat päässeet tekemään ja mainosta muillekin mahdollisuutta tulla mukaan. Hyödynnä halutessasi myös partion materiaalipankin kuvat ja pohjat somepostauksen teossa.

Mieti, missä somekanavissa ja ryhmissä kohderyhmäsi aikuiset viettävät aikaa ja mainosta myös siellä mahdollisuutta lähteä aikuisena uuteen harrastukseen. Esimerkiksi paikkakunnan, alueen tai kaupunginosan facebook-ryhmän kautta voi tavoittaa uusia kiinnostuneita. Vältä partiokieltä, joka ei aukea ulkopuolisille ja kerro selkeästi, että mukaan on tervetullut, vaikka ei olisikaan aiempaa kokemusta partiosta. Kun mainostat syyskauden aloitusta, muista mainita silloinkin, että myös uudet aikuiset voivat tulla mukaan toimintaan.

Järjestä tutustumismahdollisuus

Tutustumisillan voi järjestää helposti myös etänä ja kertoa lippukunnan toiminnasta, tarjolla olevista hommista ja antaa mahdollisuus kysymyksiin. Pidä kuvaesitys lippukunnan toiminnasta ja anna kaikkien osallistujien myös esittäytyä ja kertoa itsestään. Tutustumisillan voi järjestää myös turvavälit huomioiden vaikka ulkona piknikillä. Illan päätteeksi varmista, että teillä on kaikkien kiinnostuneiden yhteystiedot, niin voitte jatkaa yhteydenpitoa ja sopia, miten uusi aikuinen pääsee aloittamaan.

Partioon voitte tutustua myös tekemällä yhdessä jonkun osan Tervetuloa partioon -kurssin verkkoversiosta. Kurssille pääsee partion Moodlessa myös ilman kirjautumista.

Tehkää työnjako

Jakakaa lippukunnassa vastuu siitä, kuka hoitaa minkäkin homman. Somepäivitykset, tutustumisillan järjestelyt ja avointen tehtävien listaus verkkosivuille voidaan jakaa useammankin ihmisen kesken. Onko teillä nimetty jo uusista aikuisista vastaava partiokummi, joka pitää huolta, ettei uusi johtaja jää yksin, innostaa ja kannustaa, perehdyttää ja kysyy mukaan. Aikuisen partiokummin pestikuvaus antaa yhden ehdotuksen pestin sisällöstä.

Ilmoittakaa lippukuntanne mukaan aikuisrekrykampanjaan

Voitte ilmoittaa lippukuntasi mukaan nyt ja voitte järjestää tutustumistapahtumia milloin vaan! Ilmoittautumalla mukaan kampanjaan saatte käyttöönne maksutta kampanjamateriaaleja markkinoinnin ja perehdytyksen tueksi.

Seikkailuja myös aikuisille – lisää johtajia lippukunnille!