Jäsenhankinta Lpk:n johtaminen

Elokuussa uudet partiolaiset mukaan avoimista aloitustapahtumista!

Nyt kevään lopussa ennen kesän leireille suuntaamista on hyvä hetki suunnitella syksyn kauden aloitus valmiiksi. Lippukunnan jäsenet ja heidän huoltajansa voi kutsua koko lippukunnan yhteiseen aloitustapahtumaan, mutta tekemällä tapahtumasta avoimen kaikille alueen asukkaille, hoidatte samalla uusien partiolaisten mukaan ottamisen. Aloitetaan partio siis näyttävästi ympäri Suomen elokuussa!

Avoimen aloitustapahtuman ohjelman järjestäminen on helppoa

Avoimen aloitustapahtuman ohjelma on helppo rakentaa esimerkiksi rastikierroksi. Voitte keksiä rastit itse tai käyttää partion materiaalipankista löytyvää uutta tapahtumarastipakettia, joka sisältää 20 erilaista rasti-ideaa aloitustapahtuman järjestämiseen:

Klikkaa tästä tapahtumarastien pakettiin materiaalipankkiin ja etene seuraavasti > Materiaalipankkiin ilman tunnuksia > Kampanjat ja projektit > Materiaalit kauden aloitukseen

Päättäkää siis aloitustapahtuman päivä ja paikka elokuulle (viikot 33–34) ja sopikaa kuka johtajistosta koppaa minkäkin tapahtuman osasen järjestettäväkseen. Seuraa oman piirin viestintää siitä, mihin mennessä lippukunnan aloitustapahtumasta tulee ilmoittaa piirin toimistolle, jotta tapahtumaa voidaan nostaa myös piirin ja SP:n viestinnässä esille.

Kasvun materiaalipaketti tuo joka lippukunnalle konkreettista jaettavaa

Kevään aikana SP:n toimistolta postitetaan jokaiselle lippukunnalle kasvun materiaalipaketti, jonka sisältöä voi käyttää elokuun aloitustapahtumassa tai missä tahansa kylätapahtumassa, jossa lippukunta on esillä. Paketti sisältää banderolli, partion esitteitä, tarroja sekä kutsukortin, jolla lapset ja nuoret voivat kutsua kaverin partioon. Tämän automaattisesti lippukunnanjohtajalle saapuvan kasvun materiaalipaketin lisäksi voitte vielä erikseen tilata materiaalia aikuisrekryn tueksi (siitä lisää hieman alempana).

Sitten on aika hankkia osallistujat!

Aloitustapahtumasta kannattaa kertoa lippukunnan jäsenille ja heidän huoltajilleen jo kevään lopuksi, niin syyskauden ensimmäinen partiokerta on kalenterissa jo hyvissä ajoin. Samalla on tietysti hyvä hetki kertoa, miten ryhmä kokoontuu syksyllä ja kuka ryhmää johtaa.

Sitten seuraa avoimen aloitustapahtuman järjestämisen tärkein osuus: Myös uudet, partiosta kiinnostuneet pitää kutsua mukaan! Melkeinpä voisi sanoa, että mitä enemmän ja monipuolisemmin eri keinoja käyttää, sitä todennäköisemmin uudet löytävät partion pariin. Käyttäkää esimerkiksi seuraavia markkinointikikkoja:

  • Lippukunnan nettisivuille jo keväällä näkyviin isosti, että missä ja milloin uudet voivat tulla mukaan tutustumaan ja ilmoittautumaan mukaan partioon. Sama homma lippukunnan somekanavien kanssa!
  • Kutsukaa keväällä alueen eskarit = tulevan syksyn sudarit mukaan (eskarikampanjan vierailu tai kutsut tapahtumaan eskarilaisten lokeroihin)
  • Lippukunnan somekanavien mainosta kannattaa jakaa alueen Facebook-ryhmissä lähempänä tapahtuman ajankohtaa ja innostaa alueen asukkaat mukaan tutustumaan partioon
  • Lähettäkää elokuun alussa viesti kaikille lippukunnan Kuksan jonoon ilmoittautuneille ja kutsukaa heidätkin mukaan
  • Aloitustapahtuman mainos lähikaupan, kirjaston, asukastalon, koulun, nuorisotalon, uimahallin, terveyskeskuksen yms. seinälle
  • Järjestetäänkö lähialueen kouluissa vanhempainiltoja ennen aloitustapahtumaa ja saisitte siellä lyhyen puheenvuoron? Tai voiko rehtorin kautta lähettää koteihin Wilma-viestillä tapahtuman mainoksen?
  • Ilmestyykö alueella paikallislehti, johon voisi tehdä jutun partiosta ja lopuksi toivottaa kaikki tervetulleeksi aloitustapahtumaan
  • Kutsukaan kaverit mukaan varsinkin niissä ryhmissä, joissa on tilaa. Tähän voi käyttää esimerkiksi materiaalipaketin kutsukortteja.

Aikuisrekrytointiin tukea valmiista materiaalipaketista

Suomen Partiolaiset tarjoaa lippukunnille uusien aikuisten rekrytoinnin tueksi ilmaiseksi valmiin materiaalipaketin! Järjestäkää siis aikuisille suunnattu tutustumistapahtuma tai ottakaa aikuisten rekrytointi yhdeksi tavoitteeksi avoimiin tutustumistapahtumiin. Partion verkkosivuilla on tarjolla vinkkejä ja ideoita aikuisten rektytointiin.

Aikuisten rekrytointiin tarkoitettu materiaalipaketti sisältää aikuisille suunnatun markkinointiflyerin, yhteystietolomakkeen sekä Opas partioseikkailuun –perehdytyspassin. Lisäksi voitte tilata markkinointilahjaksi laastareita partiobrändätyssä muovisessa laastarikotelossa. Markkinointilahjan avulla voi olla helpompi lähestyä potentiaalisia uusia aikuisia tapahtumissa. Tutustu materiaalipaketin sisältöön tästä.

Materiaalipaketteja postitetaan kerran kuussa, eli tee tilaus hyvissä ajoin ennen tapahtumaasi. Jos lippukuntanne tilaa materiaalin toukokuussa, lähetetään se kesäkuussa. Alkusyksyn tapahtumia varten materiaali tulee tilata 20.6.2024 mennessä!

Tutustu ja tilaa materiaali tästä.

Huomioithan siis kaikki nämä kolme:

1) ilmoitus avoimesta aloitustapahtumasta piiritoimistolle

2) kaikille lippukunnille saapuva kasvun materiaalipaketti ja

3) erikseen tilattava aikuisrekryn tukimateriaali.